tisdag 15 september 2015

Nästa veckas glädjevinst ...


Det var på Facebook och på Helena/Cruellas sida som jag upptäckte att hon och maken Marcus blivit med bokförlag. Eller, egentligen visade hon en bild av en bok med titeln "Gränslös" och jag tänkte att jag litar på hennes omdöme och beställde boken tämligen bums. Sen förstod jag att det var Helena och hennes Marcus som stod för själva översättandet och förläggandet.
Förlaget heter Sandnejlika - åååå, vilket ljuvligt namn -!

Boken kom inom några dagar och det kändes aningen nervöst att läsa den.
Tänk om jag skulle tycka att den var på gränsen till outhärdlig .., att då berätta det (om jag nu skulle göra det ..., men att inte säga nånting vore ju nästan samma sak ..?), då skulle det kännas ungefär som att kritisera hennes barn. Jo, så skulle det kännas för mig.

Förordet ....

Boken (som har mjuka pärmar, perfekt för den som ibland har ont i armarna!) innehåller nitton olika berättelser om resor. "En samling personligt skrivna historier om vad som händer när vi reser".

Förordet är författat av Carl Johan De Geer och får mig att le mest hela tiden.
Det är liksom inte vad jag hade väntat mig.


Så ligger jag då på soffan Ektorp och via bokstäverna åker jag runt i världen .., jag hamnar i Sahara, i Kanada, i Kina och på Grönland och jag besöker Jordanien, jag går vilse i Klippiga Bergen, Marie Mutsuki Mockett tar mig med på en kremering i ett japanskt krematorium och Shebana Coelho berättar om hur svårt det kan vara att hitta dom rätta orden - då är vi i Mongoliet -.
Somliga berättelser tycker man förstås mer om än andra.
Dom blir till små skimrande pärlor!

Ja, det är nästa omgångs glädjevinst.

Vill du vara med, så mejlar du bara det som gjorde dig extravarm i hjärtat till bisse151@gmail.com och så blir det som vanligt. Ni har minst en vecka på er, då jag arbetar i helgen.

Hej å hå och välkomna med bidrag!

// Har du inte minsta lilla lust att vara med i nåt lotteri, men ändå vill ha boken, så kan du beställa den via förlaget eller hos Adlibris. Och nej, jag har ingen provision, jag tyckte verkligen om den!


3 kommentarer:

gunnar i vaplan sa...

Ja, den boken låter väldigt intressant, så de gäller att välja ett av väldigt många glädjeämnen som hela tiden dyker upp. Återkommer med detta senare i veckan.

thejeanettishway sa...

Har mailat!

Ruta Ett sa...

Den vill jag också vara med om att försöka vinna! Man kan aldrig läsa för mycket!