torsdag 5 november 2015

Den bästa dagen ...


Bara två gånger per månad arbetar jag förmiddag och åååå, vad det är roligt!
Tar hand om min mejeribeställning .., upptäcker att Bregott  600 gram inte har kommit - men väl debiterats -, ajabaja Arla! -, gräddar alla möjliga sorters bröd ..., gör Wapnöbeställningen (ett mejeri bara någon mil från Haverdal, om ens det) .., löser av Malin när hon har frukost, upptäcker att jag klantat mig rejält och beställt hem enbart två rullar frimärken, vilket innebär en kostnad för affären på drygt 150:-. Lägger mig platt och säger till chefen att han kan dra det från min lön.
"Aldrig i livet Bettan, men jag blir irriterad på Posten som tar så hutlöst i nån slags straffavgift!" säger chefen.(För att komma upp i fraktfritt måste man beställa för en högre summa).

Lite senare står denne chef ute på lagret och pratar med en drygt två meter lång säljare av försäkringar. Den Långe mannen berättar att hans fru (som för övrigt är från Luleå) är i min längd (jag frågade) och det förvånar mig, ty långa män brukar ha långa kvinnor, eller vice versa.
Det slår mig också att jag alltid föredragit korta  - ofta satta - män.
Riktigt långa män skrämmer mig.En stund av arbetsdagen ägnas åt att svinna sånt som gått ut i datum; oftast magra ostar, såna på 17 procent.
Den osten använder vi till frukostarna ..., precis som med bröd och kaffe.
Kanske är det ett år sedan fine, trygge Mattias slutade hos oss och började på Hemköp inne i Halmstad, men fortfarande loggar jag in med hans namn.
Nu har vi hans storebror hos oss och han är precis lika rar och fin.


Och här står Annika och rengör hyllorna där vi har sallader.
Annika är ansvarig för frukt och grönt och hon är den i särklass vänaste människa jag någonsin har träffat.  Och så ser hon ut som Snövit.

Vid tvåtiden var jag hemma (plockade upp pv som hade rullskidat hem i regnet ..., ja bara sista fem hundra meterna kanske), vände sedan om och tog ett dopp tillsammans med friherrinnan.
Igår skickade jag in Dagens Ros till den ansvarige på kommunen som låter stegen vara kvar på piren och idag hade Hallands Posten kontaktat friherrinnan och undrat om dom får göra ett reportage om dom här vettvillingarna?

Eftersom friherrinnan vet att jag avskyr att hamna i nån slags centrum, var hon tveksam och bad journalisten återkomma, ja, så skulle jag få säga mitt.

Ja, ja, nu blir det träff med henne och fotografen i morgon och jag kan säga en sak; det blir inga strandbilder i baddräkt.
Friherrinnan däremot, hon är morsk av sig och ställer säkert upp på allting!

Sist av allt åkte vi hem efter badet .., jag värmde Kullabygdens glögg och den modiga damen från Steninge hade med sig sitt livs första bakade lussekatter (hon är ändå bara sextiofem år ...) och så satt vi i vardagsrummet och drack glögg och åt lussekatterna och från högtalarna hördes julmusik.
Ni som har Spotify kan söka på Solhaga jul ..., då vet ni precis vad vi lyssnade till.

Det var  u n d e r b a r t   vilsamt.3 kommentarer:

Anonym sa...Vad då ställer upp på allting?

Lussekatterna var bara för din skull tycker du tjötat länge om dom.


Kram Friherrinnan

Ruta Ett sa...

Gud så häftigt! Jtag måste få höra mer om detta reportaget! "Kända från pressen", minsann!! Tror jag måste få autograferna.

Elisabet. sa...

Friherrinnan: jo, men så är det ju, du kan ju t.om tänka dig att vara med i Hemma hos mig! Du är mycket frimodigare :)

Ruta Ett: jo, jo ...