onsdag 4 november 2015

Idag ...


Vindstilla.
Vattnet var kristallklart.

Nu hade jag fingervantarna med mig (det är värst om fingrarna efteråt) och så körde jag hem - kände mig som den lyckligaste människan, åtminstone på Ejdervägen .. -,  satte mig en stund i rummet, lyssnade till underbare tenorsaxofonisten Dexter Gordon och tände ett ljus.

Nu ska jag åka och köpa Kullabygdens goda glögg, gjord på äpplen och vita druvor och därefter njuta alldeles omåttligt av en helt ledig dag.

Ack, om jag hade haft en lussekatt hemma, då hade det varit fullbordat.

3 kommentarer:

cruella sa...

Men finns det inga lussekatter att få tag på? Här doftar det gott från Pressbyrån i tunnelbanan nu. Och häromdagen köpte jag själv ett par kuvert saffran. Fast jag är traditionalist. Inte förrän till första advent är det tillåtet. Pepparkakor och saffransbröd brukar jag baka då, men inte i "julform". Skurna pepparkakor och kanske en saffransbutterkaka med mandelmassa. Godaste glöggen i mitt tycke är Blossas starkvinsglögg som är smaksatt med rom. TJONG säger det i näsan och huvudet.

Steel City Anna sa...

Härligt turkost vatten! Ikeas lussebullar intogs igår. Premiär :)

Elisabet. sa...

cruella: kanske i stan, men inte hos oss i affären, i alla fall ,-) Men idag, när jag svängde förbi friherrinnan med några citroner, fick jag en påse nybakade!!

Steel City Anna: så där turkost var det inte .., det är Instagramfiltret som gjorde att det såg ut nästan som i Söderhavet.