söndag 1 november 2015

En söndag ...


Det är en av dom första somrarna som ensamseglare på livets ocean.
Jag har tagit Emma och Emil med mig på spännande holiday .., en övernattning på Talassa vandrarhem i Helsingborg och därefter färja till Helsingör och tåg till Bakkens Tivoli och så återresa till Ystad.

Vandrarhemmet liknar mera små, små radhus och förutom en dubbelsäng finns en väggfast säng som man liksom vecklar ut och då visar sig bli en våningssäng.

På kvällen går vi på promenad och jag försöker lära småttingarna namnen på olika träd. Lönnen är enklast; då tänker man bara på dom kanadensiska hockeyspelarna som har ett lönnlöv på sina matchtröjor. Man kan också tänka på lönnsirap. Inte ett skvatt intresserade är mitt ressällskap, inte ens trots mutor om pengavinster om man lär sig ett visst antal träd. Lika så gott att jag förblev kassörska, kanske.

På kvällen, när det skrivits vykort till småttingarnas farfar och farmor och vi krupit ner under täcket, berättar jag sorgliga historier från min pappas barndom och det rinner tårar nerför Emils kind.

"Ååå, det är så spännande mormor! Varför fick din pappa smisk .., var det för att han glömde ta in korna?"

Så där håller det på.

Och allt detta - den där lilla hjärtevärmarresan och det som följde med den -, kommer jag att tänka på när jag igår gick uppför slänten på en kulle och upptäckte ett lönnlöv bland alla andra löv, allt uti landet Halland.

3 kommentarer:

Eva i Tyresö sa...

Hur gamla var småttingarna?

Steel City Anna sa...

Det ar valdigt manga som inte har koll pa ens de vanligaste traden och blommorna. Lite ledsamt tycker jag. Jag larde mej av mormor och lyssnade noga :) och sa har jag fatt lara mej alltihop igen pa engelska forstas. Blommor har folk koll pa har men inte trad ofta, och all svamp ar mushrooms :)

Elisabet. sa...

Eva i Tyresö: 7 och 9.

Steel City Anna: jag har frågat många här nere i Halland om dom vet namnet på träd som för mig är obekanta, men aldrig har jag fått svar. Nån gång skulle jag vilja gå en lär-dig-känna-träden-kurs.