måndag 2 november 2015

Hela familjen Rönn ...



Det händer att vi funderar på att såga ner eken utanför vårt vardagsrumsfönster; den där tre fågelfröautomater hänger på parad.

Vi funderar på det, alltså.
Den tar enormt mycket ljus sommartid, men det är pv:s pappa som planterat det och kanske känns det extra svårt då att hämta sågen?

Tar vi bort den, ja, då vill pv att vi planterar ett annat träd på samma plats.

"Men vi hinner ju inte se det växa upp ..?" säger jag.

Kanske ändå .., att man kunde tänka sig en rönn?

Vackra höstfärger blir det i alla fall.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Beskär den lite , jag kan komma med råd. Börja med det

Bloggblad sa...

Jag satte en granplanta framför huset ca 1993. Tänkte att den decimeterhöga plantan skulle växa till sig och få ljus till advent. Och det fick den efter bara några år. Efter ytterligare tio år räckte inte ljusslingan långt, och när granen var i höjd med taket några år senare, tog den allt ljus från rummet innanför fönstret och den fick sågas ner. Vilken bjässe den hann bli.

Jag som är uppvuxen i asfalten gillar visserligen natur och skog, men jag har aldrig något personligt förhållande till ett träd.

Elisabet. sa...

Bloggblad: men det är precis vad jag har .., i alla fall om det är ett enstaka träd, jag får nästan ont i magen när det ska sågas ner, ja, det är inte klokt. Men är det många i en klunga, då är det enklare ,-) Ett gammalt träd som ser friskt ut, då blir jag nästan kräksjuk om vi ska ta ned det.

Elisabet. sa...

Anonym: undrar just vem du är ,-)

Ruta Ett sa...

"Den som har planterat ett träd har inte levt förgäves"
Kinesiskt ordspråk