torsdag 26 maj 2016

Långdragen siesta ....


Man kan ju undra varför man stiger upp vid sextiden, när man egentligen inte börjar arbeta förrän kvart i nio? Cyklade iväg vid halv åtta .., efter femhundra meter tänkte jag på larmgrejen som vi har och att den nog blev kvar hemma .., vände om .., gick in och kollade och där var den förstås inte.
Jag hade redan tagit med den!

Inte långt från Steninge kasade sadeln ner och jag försökte så gott det gick att hissa upp den.
Tänkte att detta blir ju en underbar början på dagen, men det ordnade sig.
Mejeri och brödavdelningen stod på min lott och så avlösning i kassan - fort gick det - och när klockan var ett var arbetspasset tillända.

Vid frukosten fick vi sällskap av en av chaufförerna som kommer med varor.
Han kom till Sverige på 90-talet och jag frågade om han hade varit hemma sedan dess och det hade han förstås. Såväl hans pappa som han tre år äldre storebror dog i kriget och han berättade om det ofattbara när grannar som man suttit och druckit kaffe med plötsligt blir ens fiende.

"Ni lever så tryggt här och tänker att det händer inte här, men det var ju så vi också tänkte .., ett civiliserat land som rasar samman, det är helt obegripligt! Och det är inte så långt härifrån heller .., vi kom som flyktingar först till Ystad och därefter till Hälsingland och sträckan från flyktingförläggningen och Halland, är lika kort eller lång som från Halland till mitt forna hemland", säger han.

Cyklade hem i strålande solsken och rejäl motvind.
Någon timme senare anslöt pv .., som nu ägnar kvällen åt rättning av nationella prov.
Själv rensade jag ogräs (snart har jag dom där rabatterna jag trånat efter, när ingen jord syns, men kanske hade jag inte tänkt mig att ha så många enorma nävor som väller ut i rabatten .., nåja, det blir nog bra!), fick såklart klåda i ögonen .., duschade och ramlade sedan ihop i en hög i soffan.

Japp. Just så.

Så kan en vanlig torsdag i slutet av maj vara.

Inga kommentarer: