måndag 23 maj 2016

Nu blev det en rosett igen! 


Jo, jag minns tiden i Malå när det stod lortiga stövlar i farstun och det doftade häst och senare .., moppeknattret när hon körde iväg till stallet borta på Storgatan - inte långt från sågen - och jag undrar jag om det inte fanns en telefon där så man kunde ringa och säga "nu är det middagsdags, kom genast hem!"

Nu är hon nyss fyllda fyrtio och den där hästglädjen verkar inte ha avtagit det minsta.
Med nya hästen tävlar hon i dressyr och i helgen kom ännu en rosett.
Det här kanske är just i början av uppvisandet; hon verkar otroligt koncentrerad.Och så bär det av ...


Jag looog så mungiporna möttes när jag såg collaget och bildtexten.
Bilderna är tagna av AP:s väninna Louise, uppenbarligen en kvinna med humor.

Och jag läser på andra bloggar och på facebook om femtioåringar som skuttar omkring på hästryggar och skriver att dom är så lyckliga och något roligare finns väl inte.
Doktor Groda, till exempel och pv:s f.d. svägerska Susanne i Skåne som åker till Island och töltar omkring tillsammans med andra kvinnor.

Själv har jag en enda gång suttit till häst en längre stund; fyra timmar utanför Kivik på en islandshäst och vi var kanske tio stycken inalles och efteråt, var jag totalt bedövad i underlivet och hade lätt kunnat kissa på mig utan att jag märkt det!

Så kan det också gå.


6 kommentarer:

bella sa...

jag kan bara beundra hur personer vågar sig ge i kast med dom där stooooora djuren. dom är ju stora som älgar. så jag aktar mig både för hästar och älgar! och sen ska man få hästen att göra som man vill…. nä, ett stort säkerhetsavstånd gäller.
men annars, det är ju säkert en nyttig och rolig och konditionskrävande hobby eller livsstil, eller allt vad det kallas. bättre än att inget göra. så jag får niga ödmjukast och sälla mig till din dotters gratulanter. grattis!

Rexxie sa...

Åhh, jag såg bara rubriken i mobilen, och tänkte mig fukt-lockigt hår (på dig) med en stor röd rosett!

:-) :-) :-)

Turtlan sa...

Då har vi en sak gemensamt. Gissar att jag också ridit max 1-2 ggr i mitt liv förutom någon gång till som liten liten. Det ser så kul men få upp mig på en häst som är smidig som ett kylskåp... Nej det nöjet spar vi omgivningen. Hälsa o gratta rosettvinnaren!

mossfolk sa...

Grattis grattis till Anna och kul att se nya hästen.
Tror alldeles bestämt att hästar är ett av de bästa intressen man kan ha :)

Elisabet. sa...

bella: ja, jag instämmer! Det övergår även mitt förstånd, men det ser väldigt trevligt ut och i någon undersökning visade det sig att flickor som växer upp med hästar och tar ansvar för dem - då gäller det allt, mockning och så vidare - blir starka kvinnor, inte bara fysiskt. Det tror jag på. Man måste ju visa vem som är ledare i flocken.


Nej, du darling Rexxie, det kommer du nog aldrig att få uppleva :)

Turtlan: haha .., ja, vi kan bilda en förening!

mossfolk: och du stämmer säkert in på den där undersökningen :)

Cecilia N sa...

Grattis Anna!

Nu har jag inte ridit på alldeles för många år, men det är kul!
Och jobbigt! Mycket träning i konstiga muskler man inte visste att man hade dagen innan.