söndag 1 januari 2017

Nytt år, ny giv ....


Helt ärligt tror jag att pv och jag själv är landets sämsta nyårsfirare. Inte ens till tolvslaget var vi uppe och dom små champagneflaskorna som stod på kylning, står där ännu. Orörda.

Så här har jag alltid varit, men jag tänkte att kanske pv drömt om en storslagen nyårsfest med tjo och tjim och raketer och hattar på huvudet? Tänk, om jag på något vis hindrar honom.

"Nej, inte alls!" säger han och jag hoppas att det är inte är ett påhitt.

Så vi ligger under var sitt täcke och lyssnar till P1 och klockringning från landets alla domkyrkor och kanske några andra också och när raketerna brakar iväg som värst, tänker jag på hästen som står ensam i sin hage och kanske står där i sitt vindskydd och är förfärligt orolig.

Harry blir orolig och vill ligga på husses arm .., Meja voffar och påpekar att hon vill komma upp och det gör hon också och får ett täcke att sova på - på golvet - annars brer hon ut sig nåt så otroligt!
Helt oberörd är däremot nelly, men hon kanske inte ens hör smällarna?

På nåt sätt har jag halvdeles vänt på dygnet och har svårt att somna om kvällarna.
Då lyssnar jag till P1.
En kväll när jag snurrat tillräckligt länge, beslutar jag mig för att lyssna till en dokumentär som har rubriken "Flygkraschen i ishavet".

"Ja, ja, jag tvivlar på att du kommer att somna till den, där är vanvettigt spännande ...", säger pv, som ägnat fyrtiosju minuter åt det dramat, ja, när han var i Orsa och inte kunde sova.

Såååå spännande det programmet var!

Och nu på morgonen repristitt på filmen/dokumentären om Ingrid Bergman, men också ett intressant P1-program som handlade om skridskoåkaren Jonny Nilsson .
Kors, vilken glädje det är med tv och radio!

Nu är klockan ett.
Om en timme ska jag köra till jobbet för ett eftermiddagspass tillsammans med alltid så rara Cornelia. Hoppas att dom har fyllt upp rejält med Treo idag .., det brukar vara en storsäljare på nyårsdagen.

Ps. Och nu håller vi tummarna för en bloggvän vars äkta hälft har haft njurproblem och nu fått besked om att en ny njure väntar på Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg. Operation ikväll! Lycka till! Ds.

6 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Den där dokumentären hörde jag också. Helt osannolik upplösning på dramat.

Tony sa...

Champagne... vi hade inte ens det, så se er slagna :-)

norbergianblue sa...

När det gäller firandet av alla våra helger tycker jag man kan släppa på sina "måsten" och göra precis som man känner blir bäst. Ett par i vår bekantskapskrets har slutat fira jul och kan äta hamburgare eller pizza på julafton.Dokumentären har jag missat, ska reparera den skadan. :-)

mellansystern sa...

Du kära kusin det kanske är ett släktdrag det där med kvällströtthet. Jag skälv som skulle fira in det nya året i fjällstugan gick i säng långt före midnatt.

kram från kusinen

Elisabet. sa...

Bert: den var helt fantastisk och vilken sinnesnärvaro en av piloterna hade!

Tony: ja, då är vi inte värst i alla fall ,-))

norbergianblue: jag håller med!

mellansystern: det är hemskt så kvällstrött jag är och särskilt när man liksom "måste" eller "borde" vara pigg och alert och slå runt ,-)
Vi säger att det är genetiskt!

Anonym sa...

Kan tala om att nya njuren är på plats och det har gått bra hittills. Maken mår bra och är glad att väntan är över.