torsdag 5 januari 2017

Torsdag ....


Trettondagsafton, med andra ord.
Nåja, det är inget man tänker på när man arbetar i butik eller kanske på sjukhus eller är polis. Schemat bara rullar på.

Hade förmiddagspass idag med allt vad det innebär. Hampus i kassan. Jag frågade hur han hade haft det i New York där han firade nyår med sin familj och han berättade glatt. Det är Hampus som vad det lider tänker läsa till läkare och i så fall blir han den andra av våra extrajobbare som väljer den banan - Lina läser i Polen- men först ska han kuska runt ett par månader i Afrika.

Slutade vid ett, kom hem halv två och möttes av nybakade gifflar och på en annan plåt låg matbröd.
Och solen har strålat hela dagen och pv kånkar hem ved från någon granne en bra bit bort - någon som renoverar sitt hus och slänger virke - och jag tänker att idog är verkligen ordet jag förknippar med pv. Idog och smålänning. Inte snål, men ekonomisk. Nästan all ved vi eldat med hittills är just sånt som slängts av andra och som han tagit reda på - ja, först frågat om lov förstås -.

Nu ska jag lägga mig raklång och lyssna till Nordegren & Epstein!


5 kommentarer:

christel sa...

Sån man har jag också. Går vi ut i skogen så hör jag hela tiden " Kolla så mycket ved det ligger här"
Vi har hittills aldrig betalat för ved och det är ju bra. Tar vara på grannnarnas grenar som skogsnissarna inte tar.
God fortsättning

mossfolk sa...

Varför väljer man en läkarutbildning i Polen, undrar jag nyfiket. Såg i mitt instagramflöde att en gammal ridelev till mig firade en ny anställning som undersköterska på akuten. Och en vän till oss har ägnat många år åt att försöka komma in på läkarlinjen, ja 35 år gammal kom hon så in i Umeå av alla ställen. Tog med sig hästen och flyttade de nästan hundra (97) milen upp till norr. Själv kan jag knappt tänka mig ett värre yrke och är grymt imponerad av de som arbetar inom vården!

Elisabet. sa...

Mossfolk: "till Umeå av alla ställen" -) det låter som om hon flyttat till yttre rymden ..;-) Umeå är en trevlig stad, pv skippade Lund för Umeå, tyckte att det var trevligare där. Det här med Polen beror kanske på intagningspoängen, men vi har ju många polska läkare i landet så det blir nog bra.

Christel: förutom solfångarna som gör sitt från maj till sept, har pv vedeldning som värmekälla. Det är ju otroligt vad han kan spara genom att få ved gratis!

mossfolk sa...

Haha, jag menade inte riktigt så, men tycker att hundra mil är en rätt lång flytt att göra sådär alldeles på egen hand mitt i livet när de flesta runt omkring liksom skaffat villa och barn och volvo och flaggstång ;)

Elisabet. sa...

mossfolk: ja, men då förstår jag och håller med! Hälsa henne att jag hoppas att västerbottningarna tar emot henne på allra bästa sätt!