tisdag 25 april 2017

En tisdag i april ....


Och det blåser nåt helt otroligt - men än värre var det igår - då var det mellan varven 20 sekundmeter och det skakade nästan i huset! Nåja, har man valt att bosätta sig nära havet, så får man förstås skylla sig själv. Allt det andra uppväger. Dagarna på stranden .., alla bad .., doften av tång och så den där känslan av frihet.


Världens sämsta bild blir det, men jag tog bara en dump från filmen på instagram .., bara så ni förstår. (Och för övrigt blev filmen än värre när jag klickade upp den, så den fick gå hädan).Men vände jag ryggen mot havet till .., såg det ut så här.
Ååå, så underbart!
Jag undrar när det händer .., det här att man blir hemmablind?
Efter sjutton år i Skåne i allmänhet - och Ystad i synnerhet - kom jag aldrig dithän.
Liite hade det hänt, det upptäckte jag när vi körde från Gunnar i Jämtland hem till Västerbotten .., till Dikanäs och Malå. Jo, jag hade helt glömt hur vackert där var .., jag hade glömt alla vildblommorna vid dikesrenen; alla smörblommor, rödblära, hundkäx och allt det som jag inte kommer ihåg!


Och jag hade glömt känslan när jag gick ner till stranden hemma i Malå .., jag hade glömt doften av vide och glömt myrstacken i backen och jag hade glömt utsikten från Tjamstaberget.
Kommer det att hända här också?
Ja, kanske om jag blir dement.


Inte långt från parkeringen upptäcker jag små sällskap av styvmorsviol!
När man inte kan stå på knä, får det bli så här .., lite från ovan.
Så fina dom är!


Och så hemåt.
Tänk, att man bli så glad över en liten avknipsad kvist av den blommande pelargonian!
Och jag tänker på gårdagkvällens avsnitt av suveräna "Line of duty", den brittiska polisserien som gör att man får ont i käkarna av all spänning.

Det är tisdag idag.
Från Australien kommer ett mejl där min syster berättar att hon nu fått tid för byte av höftled, ja, det ska ske på självaste Norges nationaldag och sedan får hon stanna på sjukhuset i FEM dagar!
Det är lite skillnad det, mot för hur det var i Hässleholm, där du nästan ska packa dina pinaler några timmar efter operationen. Nästan.

Ungefär så är det här.
Det franska valets första omgång blev ungefär som jag hade förväntat mig och nu blir det intressant att se hur det slutligen går. Att man inte helt kan lita på opinionsundersökningar, ja, det lärde man sig om inte annat när britterna sade ja till Brexit. 

6 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Kul att du nämner pelargonian. Det diskuterades häromsistens i en Facebook-grupp. Vad heter växten - egentligen? Själv skulle jag ha skrivit "pelargonen". En pelargon - flera pelargoner.

Men så slog jag upp det i SAOL, och det visade sig att båda formerna är vedertagna. Så du kan fortsätta att pelargoniera! ;-)

Rexxie sa...

...och bredvid pelargonen tycker jag mig se en orkidékvist?

Elisabet. sa...

Bert Bodin: när jag en gång skuttade runt på den där dejtingsidan, då fick en skånsk man nog och skrev "du verkar vara så jävla egensinnig, nu tackar jag för mig!" Han hade säkert god insikt i mitt psyke .., så då förstår du att jag - oavsett vad SAOL tycker - hade fortsatt och skrivit pelargonia/pelargonior ,-)

Rexxie: ja, det är pv som knipsat av en liten kvist, han är orkidéefantast och det är inte jag. Och jag såg nog "pelargonen" ,-)

Bert Bodin sa...

Fast observera att jag inte klandrar dig. SAOL menar ju att båda varianterna är korrekta.

Elisabet. sa...

Bert: ja, det var tur det 😉!

Rexxie sa...

Jag är också orkidéfantast! Tyvärr så är inte orkidéerna några större Rexxie-fantaster! :-D