onsdag 26 april 2017

Glädjen av att ha livlig fantasi ....


Igårkväll beslöt jag mig för att tänka tvärtom: jag skulle låtsas att jag arbetade som vanligt men hade min vanliga varannanveckas ledighet - onsdag, torsdag och fredag - och på en gång kändes det bättre!
Ååå, så härligt att vara ledig i tre hela dagar!

Och tänk, när morgonen kom strålade solen och det  k ä n d e s  nästan som en ledig dag!

Någon moped har jag ju inte kvar, men jag tog cykeln och pinnade iväg till affären; mest för att få lite socialt liv, men också för att handla. Medvind dit. Satt i fikarummet och pratade med Marie och Joakim ., mest om semestrar och om den stundande sommaren och om auto-order och så blev det ytterligare lite småprat med Bodil och Mange och där var Anne-Marie och fyllde in charkvaror och torskfilén var restnoterad och i kassan stod Malin.


Passerade fruktdisken och tänkte att ååååå, så fin och välfylld den var .., gjorde tummen upp till Erik som är fruktansvarig och han blev glad, men sa att en del av äran ska mannen som arbetstränar hos oss ha och det är ju kanon!


På onsdagar står fiskbilen utanför affären och jag är alltid lika imponerad av den som är ansvarig för skyltarna där utanför. Köpte två byttor fisksoppa och dövade samvetet med att ge Valentin en tjuga.
Från morgon till eftermiddag sitter han där på huk och att han inte fördärvar sina knän, det övergår mitt förstånd.


Så hemåt.
Nu var det motvind och tungt och jag tänkte att kanske är det inte världens klokaste idé att ge mig ut på såna här cykelturer, men den värk jag får efteråt är ju mer av träningsvärk och det kan jag ta och musklerna måste ju ändå få arbeta och det  g ö r  dom när jag cyklar  - även med en el-variant - för trampa måste man hela tiden och jag åker inte med full effekt; kanske hälften.
Jo, men det känns bra.
Och det är en sån underbar frihetskänsla!

Vad såg jag?
Jo: jag såg ett grönturkosfärgat hav, skogsdungar och dikesrenar översållade av vitsippor .., jag såg att många av träden nu börjar skimra lite i ljusaste grönt .., jag såg byggnadsarbetare som satte upp en Friggebod och det doftade sågspån när jag passerade!
Jag såg också alla smålammen i Särdal .., nästan alla är svarta och där var fyra små lamm som stod på en tackas rygg och jag loooog för mig själv, allt medan gransångaren sjöng och sjöng och sjöng.

Och jag såg får i en hage och hörde en koltrast flöjta sååååå vackert .., och när jag svängde in på vår väg såg jag blåsippor nere vid Eckes syrénhäck och jag svängde upp i vådlig hastighet på uppfarten och sa till mig själv "du klarar det, du klarar det, du klarar det!" och det gjorde jag.

Nu är klockan snart halv tre.
Nu ska jag sätta mig ute i solskenet och tänka på hur skönt det är med lediga dagar.

Och så vill jag säga TACK! till härliga Babsan i Uppsala som ringde nu på morgonen.
Nej, vi har aldrig träffats - på riktigt - men när man har kommenterat hos varandra så länge, i så många år, blir det ju ändå så enkelt att pratas vid! Det är det allra bästa med bloggandet; eller sociala medier öht.


7 kommentarer:

Babsan sa...

Härligt att få prata med dig .Du gjorde min dag😘

cruella sa...

Bra sätt att tackla en lång räcka av dagar som kanske går ihop lite väl:) Låter som en härlig dag.

Nu skiner solen från en blå himmel som på något sätt lyckas se i s k a l l ut. Vi är då inte bortskämda med ljumma vindar och sol den här våren... men vädret blir som det blir. Snart ska jag gå hem - eller åka till min kör som jag så sorgligt försummat denna vår. Så får det nog bli. Lätt att fortsätta vara lat!

Ruta Ett sa...

Vilken härlig dag det blev för dig! Men motvind är ju vad det är - okul!

Bloggblad sa...

Nu har jag läst ifatt. Så underbart att du trivs så mycket med ditt jobb! Det har jag med gjort (nästan i alla fall) men jag längtar inte tillbaka, och jag går aldrig dit och hälsar på. Då skulle jag bara känna mig utanför jobbgemenskapen.

Men jag har skickat efter en sån där lite grej att vrida på och "raka av" ansiktspälsen med, som jag läste om hos dig. Tusan vad jag vred innan jag fattade vad "inåt" betydde... så effektiv den var när jag väl vred rätt!

Ulrika sa...

Det här att ha ett jobb man älskar att gå till, det är helt fantastiskt. :-)

Vitsipporna skapar stora grönvita hav här nu, det är så fint!

Elisabet. sa...

Babsan: tack detsamma! Såå trevligt!

Cruella: på timehop i instagram såg jag igår att förra året var vi lååångt före när det gäller våren. Då blommade spireorna och körsbärsträden för fulla segel! Nåja, det blir väl som hemmavid - sommar på en gång kanske - ,-)

Ruta Ett: jo, jag håller med! Tack och lov att batteriet klarade sig!

Bloggblad: men för mig är det ju så enkelt att titta in, när jag ändå ska handla, jag tror att det är skillnaden. Och du har ju - eller tycks i alla fall ha - fullt upp vid sidan om friherrinnelivet?

Ulrika: och tänk att både du och Annika Engström hamnade inom nästan-samma-gebit!

Anonym sa...

Här är det snöflingor i luften och igår kväll riktigt många. Idag har jag fått på sommardäcken och enligt kyrkogårdspersonalen så är det två veckor sent i år. Med våren, inte sommardäcken! Men det är ju inte ovanligt att vi går från vinterjacka till kortärmat på nån vecka.... ellem