måndag 3 april 2017

Och så blev det måndag och spridda skurar ...


Och hemtjänsten - aka friherrinnan - frågar om jag vill hänga med till Getinge; hon måste få fatt i en bult till ena sommardäcket. Jo, det vill jag.

Först blir det ett besök i Slöinge på djursjukhuset där jag handlar den där dietmaten som Nelly mår så bra av och där utanför kommer en bil körande med ett hästsläp och oj, vad det sparkas och lever om där inne i släpet!!

Så vidare till Solhaga bageri där jag bjuder på elvakaffe med nånting till.
Ja, så ni inte tror att det är ett ensidigt givande bara.

Där bakom disken står fina, goa, rara Nellie som för kanske två somrar sedan arbetade i charken på Hemköp - vi var alltså arbetskamrater -. Sedan dess har hon hunnit med en flera månader lång resa till turkosfärgat vatten och kritvita stränder och nu är hon alltså tillbaka till bageriet.


Så vackra bröd där är!! Som små eller stora konstverk!


En telefon ringer!
Jaha, någon vill boka ett bord till klockan 12.00.
Om ni undrar så finns där bara två bord inne i själva bageri/cafédelen, men sommartid (och vår och höst) kan man sitta i trädgården där utanför och då brukar det vara knepigt att få plats.


Igår berättade jag ju om middagen hos friherrinnan - eller det kanske jag inte gjorde - vi var i alla fall bjudna på underbar söndagsmiddag och i matsalen är det rena BB-avdelningen, i alla fall när det gäller pelargonior!


Andra kanske tittar på bilars design; jag tittar på registreringsskyltar.
Den här såg jag idag .., igår MOR och friherrinnan såg HEM.

Natten mot idag sov jag i princip nästan ingenting, så ont hade jag i benet.
När klockan var fyra däckade jag och låg kvar i tre timmar.
Tog ett Strong Pill .., ett långtidsverkande ett på förmiddagen och när jag så kom hem från utflykten till Getinge och Slöinge, ja, då däckade jag totalt på soffan. Låg tillsammans med Nelly (vi klämde ihop oss på ena delen ., hon låg nära-nära mig) och vi sov så innerligt gott!

Vaknade och låg kvar och lyssnade till Kulturnytt i P1 och Kulturnytt är ju alltid kulturnytt .., precis som att programledare i såna program på nåt vis ser likadana ut - eller nästan i alla fall -.
Efter en bokrecension blev det Sjöväder med Inga-Lill Nordin som uppläsare och en större kontrast till kulturprogrammet och sättet hur det presenteras, det är omöjligt att få till!

Denna Inga-Lill Nordin som låter ungefär som min härliga vän Dinah .., ja, i alla fall som en trygg kvinna från norr som inte låter sig stressas! I love her!Så här såg det ut för sju år sedan när det skulle provbakas i stenugnen.
Bageriet har byggts ut sedan dess och är en formidabel pärla.Och 204 dagar senare ....

Här finns en länk till bageriet/caféet.

1 kommentar:

Jessica sa...

Så mysigt café!