tisdag 4 april 2017

Tisdag i landet Halland ....

Fågel-ön i mitten av bilden.

Flödande solsken nästan hela dagen!
Det är helt sanslöst.

Och igår ställde jag en fråga på Instagram, ja, hur andra har det sömnen?
Själv sover jag hackigt - även när det inte handlar om värk - och det är en gång på femhundra som jag sover en hel natt i ett svep, nej, det har knappt hänt en enda gång!
Men tänk .., natten mot idag hände det!

Och uppmuntrad av det fina vädret tar jag kryckorna och knatar mig iväg ner mot havet till.
Åååå, så långsamt det går, men å andra sidan hinner man se mycket.
Att myrorna är fullt upptagna, till exempel.

Nej, jag har inte modet att hasa mig ner för steniga slänten mot havet, utan stannar uppe på ängen där det finns en skruttig bänk av trä att sitta på, ja, det är egentligen mer som en bräda.

Så där satt jag en stund och tittade ut över havet och jag såg vårens första sädesärla som pickade och letade mat bland all tång ..,. och där simmade gravänder och jag hörde fiskmåsar i mängder ute på fågelön som nästan var vitprickig av fåglar!


Funderade på att ta samma väg tillbaka, men valde att gå genom hästhagen - som nu är en fårhage -. Där går dom fritt fåren, två färistar håller dem på plats bara.

Eftersom jag gick så långsamt, verkligen  l å n g s a m t ..., tog dom här ulliga krabaterna knappt någon notis om mig. Pausade lite .., satt på en sten och drog djupa andetag. Kände mig lycklig.

Mötte före detta hamnkaptenen när jag nästan var hemma.
Han har behandlats för cancer och har dessutom ramlat och brutit lårbenet ..., sjuttio år är han men ser ut att vara tio år yngre.
Varje gång man möter denne man i sin vita bil - på väg till eller ifrån hamnen - vinkar han så glatt och jag tänker ofta på hur mycket det betyder.
Samma sak igår när friherrinnan och jag själv kom från Getinge och i Steninge Kyrkby mötte vi en äldre tandlös herre som  o c k s å  vinkade så där glatt och jag vinkade tillbaka och kände långt efteråt hur gott det blev inombords!

Alla dessa pyttiga små möten .., och ändå så viktiga för att man ska må bra!
All denna vänlighet!
All denna värme!


Nu är jag nästan hemma!
Då är jag helt slut på, ja, de är så ofattbart att man inte har mer ork i kroppen!
Inte i själen heller, för den delen.
Kommer in och lägger mig på soffan Ektorp och halvsomnar ., lyssnar lite förstrött till Nordegren & Epstein som tar upp detta med det plötsliga dödsfallet - han, den till synes alltid så sympatiske John Chrispinsson - och så allt annat elände och jag har sprängvärk i benet och har haft det sedan jag vaknade ..., arma människor som har konstant värk!

Igår tog jag mod till mig och ringde till Hässleholm.
Dom snabbverkande starka pillren hade tagit slut.
Fick prata med en sekreterare som skulle framföra min önskan om en ny omgång Strong Pills, ja, hon skulle lägga en lapp till kirurgen som ju är den som bestämmer. Jag tänkte att det kanske inte alls blir några .., det är strikt det där med starka tabletter och det förstår jag, men döm om min outsägliga glädje när jag där på soffan idag upptäcker att receptet finns på plats, bara att hämta ut!

Det är lika mycket mentalt också.
V e t   jag att det finns smärtstillande, så känns det lugnare.

Eftermiddagssol på loppisfåtöljen ...

Och så vid tre, fyratiden kom friherrinnan på besök och med sig hade hon en solstol som jag nu köpt av henne; en sån här som man kan vila benen på - i upprätt läge - ååå, sicken lycka!
Att sitta på en vanlig trädgårdsstol där man har slutet på sitsen precis bakom knäet, nej, det går inte. Men nu ..., nu ska jag vila i den ljuvliga stolen dom dagar när solen strålar!

Nu är klockan halv sex och pv har kommit hem, men ska snart vidare då det är körövning i stan.
Det här blev en bra dag.
Jag har räfsat ihop ännu en hög med löv och ni behöver inte hetsa upp er, att räfsa försiktigt tar INTE på benet .., jag gör det sååå försiktigt, så försiktigt och det blir så fint.

Och i Syrien ligger små barn på parad - dödade av giftgas -.
Världen är galen.
Eller: vissa ledare är galna!! 11 kommentarer:

Turtlan sa...

Jag sa " - Jävla män" när jag såg bilderna på tv ikväll. Nej alla män är inte jävlar men det är mest män som krigar och gör sånt!!! Så vad är det med dessa män som gör så?

Elisabet. sa...

Turtlan: jag håller med!!!

mossfolk sa...

Alldeles förfärligt hemskt är det, det som skett i Syrien!

Visst är det mycket psykiskt, det att ha medicin hemma, att veta att det finns någon form av reserv. Jag har sannerligen inte varit någon storkonsument, men alltid förnyat receptet när de väl varit slut (och har alltid varit lite ängslig att inte få det förnyat).

Bert Bodin sa...

Vårt väder har varit rätt grått idag. Men jag hoppas på sol imorgon.

Syriens helvete har jag så svårt att greppa. Hur kan någon försvara någon somhelst sida i en sådan konflikt. EU kräver nu att de ansvariga ställs inför internationell rätt, eftersom bägge sidor bevisligen gjort sig skyldiga till brott mot mänskligheten i och med att man använt kemiska stridsmedel.

Obegripligt är det. Jag känner mig maktlös.

Elisabet. sa...

mossfolk: ja, precis så är det för mig med! Bara vetskapen att det FINNS hjälp, gör att jag slappnar av. Dom senaste två åren har jag varit storkonsument av Alvedon 665 mg, det har liksom varit förutsättningen för att kunna jobba. Annars tar jag ytterst sällan tabletter.

Bert: håller med! Det finns helt enkelt inga ord för hur gräsligt det är.

Anonym sa...

Vad härligt att du kan vara ute och njuta så. Det gör så mycket!

Strong pills ja. Såna äter jag ju hela tiden. Vad gjorde man utan medicin, säger jag. Utan dem skulle jag inte kunna jobba överhuvudtaget.
Ibland hjälper inte ens dom. Nu har jag varit vaken sen 03 p.g.a. smärtan. Såna gånger är det fara för förståndet.

Förstånd verkar också vara en frånvarande egenskap i stora delar av världen, jämte empati. Obegripligt.
Och folk pratar om regler och rättigheter och vad som är ok och inte ok i krig. Helt sjukt!

/Ulrika

Steel City Anna sa...

Världen orkar jag inte tänka på men vackra bilder var det hos dej!

Evas blogg sa...

Som motvikt till vår sårade värld är det underbart att få se bilder på havet hos dig. Vi behöver motvikten för att orka, tror jag.
Detta med sömn törs jag knappt prata om. Just nu känns det som om det är något stort fel på mig då jag sover i snitt nio timmar varje natt. Förutom det kan jag sova några kortisar under dagen också. Är totalt slut på energi.

christel sa...

Män är galna....
Totalt jäkla galna!

Och...jag vet...inte alla män. Men en jäkla massa!

Eva i Tyresö sa...

Snart ses vi!
På fredag kväll är vi där!!!! Vilken lycka!
Måtte din otäcka värk gå över snart!

Elisabet. sa...

Steel City Anna: nej, vem orkar med den? Men man blir ju överfallen så snart man slår på tv:n eller radion!

Eva på Frösön: den ena sover för lite och den andre kan sova länge! Ingen rättvisa här i världen ,-)

Christel: instämmer! Där blev det sannerligen en miss i skapelsen!

Eva i Tyresö: ni är sååå välkomna!