lördag 26 augusti 2017

Dagens fönster och lite till ...


... finns i det där gula huset på kullen och det är som ingen ordning längre i det fönstret.
Från vänster herr och fru Undulat som fick följa med hem från marknaden i Edinburgh .., så några katter som AP inhandlat i Ghana .., en tung ljusstake som jag hittade i Skagen .., en tupp från Portugal .., en hund, en häst och några höns .., en sten som jag tycker så mycket om och ett tyghjärta som Harry nafsat på i sin ungdom.

Morgontidningen är läst från första till sista sidan.
Där var ett i mitt tyckte Intressant reportage om liberalernas Jan Björklund (dom anses ju vara veliga folkpartisterna och det passar mig bra, jag är ju verkligen en "å-ena-å-andra-sidan-människa") och när jag har läst Anna-Lena Lauréns krönika ropar jag till pv att han inte får missa den! Alltid lika bra är hon!

Mera DN.
Igår fick jag en länk till dödsannonssidan och där visade det sig att min svåger Jannes kompis Lasse hade skrivit så fint om Janne, som ju tackade för sig för en tid sedan. Det började så här och det var en hel del som jag inte visste om denne min alltid så gladlynte svåger. Här är ett några utdrag ur annonsen.


"Janne var min barndomsvän och bästa kompis genom livet. Han föddes i Stockholm och vi växte upp tillsammans på 40-talet vid Kungliga Hovstallet där våra fäder arbetade som chaufför respektive kusk. Efter skolgång i Hedvig Eleonora skola utbildade han sig till bilmekaniker på Polhems yrkesskola.
Efter utbildningen började han jobba på Gulf-macken belägen på Väpnargatan och därefter på Gulf- macken på Strandvägen. Efter några år övertog och drev han St Eriks p-center på Kungsholmen fram till sin flytt till Australien.


Vi umgicks jämt, åkte Europa runt på våra vespor och åren därefter umgicks vi familjevis. Vi träffades ofta vid storhelger och midsommar brukade vi fira på Jannes segelbåt ”Pompero” som han byggt själv.
Under alla år har vi haft tät kontakt per telefon, ljudband och de senaste åren genom nätet.
Lasse Karlsson och många fler i hovstallegänget".

Ja, du Janne .., det var väl fint skrivet om dig?
Det skulle nog ha gjort dig glad att läsa dom raderna.

Mina tre lediga dagar är tillända och nu stundar jobb som vanligt.
Två extrapass har jag tackat ja till; båda på söndagar och det innebär att under september månad har jag ingen helt ledig helg. Nåja, det går väl det med.
Om bara fyra månader inleder jag mitt allra sista år på affären - eller i yrkeslivet öht - och då kan man ju passa på att arbeta lite extra om det nu behövs.

1 kommentar:

Vonkis sa...

Verkligen fint skrivet.

På tal om något helt annat sprang jag på twitterkontot Drottningen i kassan och tänkte genast på dig.

https://twitter.com/kassadrottning