onsdag 16 augusti 2017

Eftermiddag ....


Pv åker och handlar middagsmat och jag får ta hundarna på promenad.
Det är ofattbart varmt ute, nästan som när man är utomlands på semester .., nästan samma känsla som när jag en gång körde moppe uppe i grekiska bergen och kände doften av ..., ja, av det som nu växte vid vägkanten och jag minns hur lycklig jag var och vilken frihetskänsla när jag gasade på och vinden mot ansiktet och ryggsäcken som låg som ett element mot min rygg.

Nästan den känslan.
Nu är ljungens tid.
Och jag tänker - som så många gånger tidigare - att jag verkligen älskar hösten.
Eller sensommaren.
Augusti.
September.
Alla dofter.
Sädesfälten som ligger snaggade.
Tornsvalorna som flyger fram och åter.

Vi går rakt ner mot havet och in i hästhagen och så hemåt igen.
Ingen lång runda, ändå är jag totalt slut på när vi är hemma och hjärtat bankar!
När vi passerar Ecke och Britts gula hus, står dvärgcollien Shiva och skäller på oss, men hon viftar samtidigt på svansen. Shiva tillhör nån av deras söner och hålls inhägnad, ja, alltså hon springer fritt, men kan inte ta sig ut på vägen.


På anslagstavlan efterlyser någon en liten ljus kisse med yvig svans.


Och två härliga vykort (tack Solbritt i Ystad och tack till mina barns pappa med fru vilka varit på semester i Poznan i Polen och tycks väldigt nöjda) har kommit med posten, båda skapade via postnords hemsida "riktiga vykort".Nitton kronor kostar det att skicka ett kort (välj bland egna bilder, eller titta på redan färdiga motiv) över hela världen och det blir inte dyrare än att köpa ett vanligt vykort och betala för ett utrikesporto, nej, det blir billigare!
Här är en länk till vykortssidan.

Nu är klockan tjugo i sju och jag tänker lyssna på dagens USA-podd och ta mig lite hostmedicin, men i omvänd ordning. Blir hemma resten av veckan och tackar min skapare för världens finaste arbetskamrater och chefer!

Over and out!

4 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Den där vykortstjänsten är suverän. Jag har flera gånger överraskat mitt ressällskap med att ta något foto från den resa vi är på (gärna med ett foto där de själva är med) och skicka det hem till dem med ett tack för trevligt sällskap. Då ligger kortet i deras brevlåda när de kommer hem från resan. Förvåningen låter inte vänta på sig.

Elisabet. sa...

Bert Bodin: ja, det är i mina ögon genialiskt! I minst ett par års tid har jag skickat såna vykort, ibland till mig själv, när jag inte har lust att lägga krut på att framkalla en speciell bild. Och så helt perfekt när man är på resande fot - eller hemma - att klicka iväg ögonblicksbilder!

Eva sa...

åh vilken trevlig ide, det måste jag genast testa.

Turtlan sa...

Alltid något som är bra med Postnord ;-) Förlåt... kunde inte låta bli efter hört ett reportage på radion igår om utebliven post och t o m reklam från Postnord. Någon chef uttalade sig att sommarvikarier kan bli sjuka liksom de vikarier de har för de. Så då hade de ingen personal som kunde dela ut ngn post i sommar.

Ja det är nog inte lätt för Postnord men vykortstjänsten är fenomenal och kul!!!