måndag 14 augusti 2017

Hemma ....

Sjukgymnasten ringer från Falkenberg och vill planera in nya träffar.
Och vattengympa.
Jag kommer att missa nästan alla gångerna, eftersom jag så gott som alltid arbetar eftermiddag/kväll.
"Ja, men du kan väl vara med på rygg-gympan", säger hon då.

Pv arbetar.
Jag pratar med vårdcentralen - en vänlig kvinna som heter Anna - och får veta att jag kan ringa i morgonbitti och då få tid för ett besök hos läkare, kanske kan jag då få recept på nånting som löser upp hosteländet.
Okej, säger jag.

Solen strålar.
Friherrinnan hör av sig och berättar att hon kanske ska lägga sig på klipporna nere vid Kohallarna och äldsta dottern ringer också - hon är lika hostig och eländig som sin mamma - dom tittar på Game of Thrones, nåt jag aldrig själv har sett. Sånt där hittepå, har jag så svårt för. Jo, jag såg ett halvt avsnitt och där skars halsar av till höger och vänster och kroppar klövs mitt itu - huvuden också -.

På Facebook kan man ibland råka skrolla bland alla filmer som människor sänt in och då kan man ibland tro att världen är galen. Är filmerna ryska, då är det ofta de allra mest förfärliga bilolyckor eller asberusade män(niskor) som slåss eller ungdomsgäng som fightas.

Ibland kan man se en film med några snälla män som räddar en örn som fastnat i ett nät och eller ett rådjur som halkat ner i brunn och på så vis räddas, och igår - en häst som i sin transport försökt ta sig ut genom fönstret och fastnat -!
Då blir man varm i hjärtat och vill utdela snällhetsmedaljer!

Filmer från Vietnam, Thailand och Indien .., ja, där blir människor ihjälkörda utan att nån tycks bry sig; den som filmat tycks helt nollställd!
En ung man kastar sig naken i en flod och blir lunchmat till en krokodil och någon filmar.
"Så jävla dålig kamera!" skriver en man.

En annan film: en järnvägsövergång med bommar som fällts ner i väntat på tåget och detta till trots kryssar mopedister sig fram mellan bommarna och den siste som gör det, ja, det blir också det sista han gör. Och det finns på film.
"Det lönar sig att ha tålamod", är rubriken på filmen.

Och någonstans i världen står en ung kvinna på yttersta kanten av ett tak och tänker hoppa mot en säker död långt där nedanför och poliser försöker på alla sätt att prata med henne, allt medan människorna på marken börjar hetsa den unga kvinnan och så är det i kommentarerna också.
Till sist lyckas en reptilsnabb polisman dra henne till sig; med risk för att båda ska dråsa i backen, men nu är hon i säkerhet. En kvinna - kanske den unga kvinnans mamma - slår händerna för ansiktet och börjar gråta av lättnad.

I annan film har en man i något asiatiskt land råkat fastna med ena benet i gapet på en vanvettigt lång orm och det är inte långt ifrån att ormen dragit ned mannen i sin håla! Nu hjälper andra män till att dra upp mannen och nån har en stor kniv, nästan en machete, och ormen sprättas upp och benet frigörs.

Ja, Game of Thrones och avhuggna huvuden .., verkligheten är nästan värre förstås!

Dagens lunch: en hotdog med Johnnys starka senap som pålägg.
Det går det med.

 






8 kommentarer:

Rexxie sa...

Jag har stängt av autostarten på videos i facebook, tycker att det är störande att de drar igång utan att jag bett om det!

Anonym sa...

Jag har nu testat en sk nätdoktor och är mer än nöjd! Nu VISSTE jag vad som var felet - lät som du med en skrällhosta som kunde väcka upp de döda och jag VISSTE också vilken medicin jag ville ha. Efter ca 45 min hade jag både fyllt i en hälsodeklaration, chattat med en läkare, fått medicin och allt var klart och det bästa av allt: jag låg kvar hemma i sängen! Kostade mig 250 kr, dvs lika mkt som på Vårdcentralen men jag slapp resan dit och jag slapp sitta i väntrummet febrig, hostig och eländig. Klart att jag inte kontaktar en nätdoktor om jag har en allvarlig sjukdom men en förkylning med hosta känner jag igen!
Krya på dig säger Catarina

Elisabet. sa...

Rexxie: jag visste inte ens att den funktionen fanns! Det ska kollas upp.

Catarina: precis! Det känns inte bra heller att sitta i ett väntrum och hosta sig fördärvad, jag menar, hur kul är det för medpatienterna? Å andra sidan förstår jag ju att man inte kan skriva ut recept hött om bött utan att träffa patienterna, så det där med nätdoktor låter vettigt.

Rexxie sa...

Jodå, man klickar på "nedåt-pilen" uppe till höger och väljer Inställningar. Sedan klickar man på Videoklipp och så ändrar man "Spela upp videoklipp automatiskt" från Standard till Av.

Då slipper du en massa trams som startar automatiskt bara du bläddrar förbi, och dessutom spar du massvis med batteri på mobilen om du ändrar där med (och antagligen en hel del datatrafik).

Turtlan sa...

Tack för tipset ang videoinställning! Nu har jag fixat det också!

Bert Bodin sa...

Tack och lov har jag hittat den där inställningen också. Fast det vore ju bra om det fanns en inställning hos filmarna också, som gick att ställa till "filma-inte-nu-funktionen". Jag begriper inte hur man är funtad, när man lägger ut sådana klipp.

Elisabet. sa...

Rexxie: tack! Det var snabbt fixat! Nu får jag nog bättre nattsömn :)

Bert: nej, inte jag heller!

Turtlan: tur att vi har RExxie!

Eva i Tyresö sa...

Krya på dig! Genast!