fredag 22 september 2017

Dagens fönster och fyra pizzor ...


... finns på Halmstadvägen i Falkenberg och tillhör pizzerian Lilla Napoli.
Där var vi igårkväll, tillsammans med Eva från Tyresö och hennes Långe Man.

Jo, dom hade - liksom vi själva - sett SVT-programmet "Landgång" - där kocken Paul Svensson ska lära sig att baka napoletanska pizzor och det allra första försöket, ja, det var just hos pizzabagaren i Falkenberg. Här är länken till just det programmet, som tar sin början på Lilla Napoli!


Om man skulle definiera ordet spartanskt, då kunde man visa bilder på Lilla Napoli. 
Närmsta granne är Mekonomen och själva entrén liknar mest en grillbar/korvkiosk och så finns där ett "partytält" med långbord och några vanliga bord och allt är väldigt enkelt och golvet lutade, men där var en sååå varm stämning och hela tiden fullt med gäster!



Där fanns inte tjugosju sorters pizzor, däremot åtta varianter.
Själv valde jag nummer 6.
Pv tog nummer 2, Eva nr 3 och Ulf nr 4.


Vi var alla fyra helt överens om att det var helt suveräna pizzor med en helt annorlunda botten än vad vi varit vana vid. Luftig .., ja, den var underbar!


Vi hade bokat bord minst en vecka i förväg - eller bokat bord - man bokar deg och så måste man vara på plats en viss tid och pizzorna (Eva stod och tittade på, det tog 1 minut att grädda varje pizza) kom tämligen raskt till oss alla.

Vill man ha vin eller öl till, så beställs det i "baren", ja, det är mer som en liten disk bara och ingen noterar vad man beställer, nej, när man tackar för sig, då finns en liten dator vid sidan om och där knappar man in hur många pizzor man ska betala, vad man druckit osv och så sätter man in kortet.
Helt sanslöst vilken tillit till kundernas ärlighet!

Allt som allt .., helt fantastiskt goda pizzor!
Ingen pizzasallad serveras, men det saknade vi inte heller.

Om Nils Oscar-ölet kan man läsa här.


2 kommentarer:

Ulrika sa...

Mmm, smaskens! Jag hade valt samma som Pv. :-)

Elisabet. sa...

Ulrika: nästa gång du kommer på besök, då ska vi åka dit ,-)