tisdag 19 september 2017

En tisdag ...

Detalj av dörr hos Anna och Michael Ancher i Skagen 


Nu känns det verkligen som höst på riktigt! 
Nere i slänten - mot vägen till - börjar björkarna försiktigt gulna .., och tittar jag ut genom fönstret rakt fram, ser jag även att eken har fått gulbruna blad. 
Pelargonian, som blommat så överdådigt i sommar, börjar bli lite luggsliten .., och det är knappt att daggen hinner försvinna från gräsmattan på dagarna. 

En annan seglats .., från Ystad till Kåseberga för många år sedan ...

Lycklig är jag över pensionsbeslutet (som överskuggar det mesta, jag tänker på det dagligen .., detta att vi är lediga tillsammans hela nästa sommar .., jag hoppas på seglatser i Bohuslän eller annorstädes och nu börjar även pv på att fundera på samma sak; då är huset betalt och det underlättar ju alldeles omåttligt!), men mindre glädjeämnen finns också: att söndagens DN ligger oläst på bordet här intill .., att vi på torsdag ska åka till Falkenberg och testa dom där napoletanska pizzorna (det var som att boka bord på nån Guide Michelin-krog .. så eftertraktat var det)  som visades i SVT-programmet Landgång med Anne Lundberg och Pål Svensson och egentligen skulle jag vilja åka till Lund i morgonkväll och på Stadsteatern få lyssna till USA-poddens medverkande som då finns där till alllmänt beskådande (SR-korrespondenter som möter sin publik) .., ja, lite så är det. 

Arbetar som vanligt ikväll (alltid måndag och tisdag) och nu har Malin återvänt från USA där hon och pojkvännen varit på besök hos hans familj och allt i detta i Florida där orkanen härjade som värst. 
"Men det var inte så farligt .., det var bara strömmen som gick", förklarade Malin när vi frågade hur hon haft det. 
Det lät ju inte så farligt.
"Ja, fast den var borta i en veckas tid och det var supervarmt och ingen ac och allt annat ...", fortsatte hon. 

Härligt att ha henne på plats igen! Vi har arbetat tillsammans måndagar och tisdagar under så lång tid, så det ene vet precis vad den andre gör - allt flyter på -!

Och kapten Lintott - på bilden betydligt yngre - har fått lämna sjukhuset och är nu hemma och försöker komma igång på allvar. Härligt!

4 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Jag missade SR:s korrar här i Luleå. Synd. Hade velat höra dem.

Pensionsbeslutet? Har du berättat om det tidigare? Det har jag också missat.
Tydligen.

Elisabet. sa...

Bert: jo, jag beslöt mig för att INTE arbeta sommaren (som är oerhört stressig hos oss) och sluta just före midsommar, men ta ut pension fr o m september eller oktober. Jag fyller sextiofem i januari.

Babsan sa...

Skönt att höra att Emil är hemma👍

Elisabet. sa...

Babsan: absolut! Helt underbart!