måndag 30 oktober 2017

Dagens fönster ...


... finns i ett grått eternithus i landet Halland.

I nästan sjuttio år har hon bott i huset; först hos sin morfar och mormor, sedan som gift och sist av allt på egen hand. Så - efter moget övervägande - beslöt hon sig för att säga hejdå till allt detta.
Till utsikten över havet och "kohallarna" och grannen Stig med sina kossor och alla katter som ibland hälsade på och norpade sig lite av brödbitarna som var avsedda till fåglarna.

Nu ska hon börja ett nytt liv.
Ett helt nytt oskrivet ark ligger framför henne.

Hon är så vanvettigt trött och slut på efter allt packande och städande och jag hoppas innerligen att hon står på benen efter detta och på instagram skrev jag följande, ungefär så här: "just nu finns det inga människor på jorden jag mer unnar en miljonvinst än friherrinnan och hennes idoga, arbetssamma väninna Anne-Marie! Jag önskar också att en resa till Maldiverna skulle tjoppa ner från himlen till dem båda .., helpension och med daglig massage .., och fågelkvitter och värme och dagar fyllda med solsken! Allt detta önskade jag också skulle dråsa ner över friherrinnans trofasta vänner och släktingar; yngre som äldre, som så makalöst har ställt upp och hjälpt henne på alla möjliga sätt.

Någon har skurat köksskåpen, någon har putsat fönsterna, några har kört möbler till magasinering, ja, dom har helt enkelt funnits där för henne!
Det här med att man får vad man ger ut, det stämmer verkligen på friherrinnan.

Lycka till med allt det nya! säger jag.
Jag tror att det i slutänden kommer att bli bra.

3 kommentarer:

Babsan sa...

Stort lycka till med det nya till Friherrinnan ,damen med ett stort ❤️Har jag förstått

Anonym sa...

Tack .Det det ska bli bra , det blir det när allt annat lagt sig. Men visst är det tufft . Men nu är dörren låst och nycklarna skickade.

Friherrinnan

Ruta Ett sa...

Det behöver inte bli sämre, men säkert annorlunda! (från en som börjat om några gånger)
All lycka till Friherrinnan!