tisdag 31 oktober 2017

en tisdag ....


Jo, men tisdagar är bra dagar, det är ju dagen innan det vankas ledighet.
Det mesta är sig likt.
Morgonrunda med hundarna. Nelly har blivit piggare och följer nu lätt med på alla promenader; såväl längre som kortare, det är helt obegripligt, men det är likadant med mig själv .., nu kan jag gå obehindrat och det är som ett nytt liv; verkligen ett nytt liv.
Känner mig starkare!

Ser ni popplarna på bilden .., dom där höga träden?
Ett tag ville jag gärna ta rotskott och plantera nere i slänten, mot vägen till, men  .., nej, så höga och rangliga träd får hellre växa där nere mot havet till.


Det är en helt ljuvlig morgon med mild och len luft.
Saltmättad.


Inte är det ofta jag ser fartyg ute till havs, alltså fraktfartyg, men idag.
Har ni inte stor skärm eller extremt god syn, kanske ni inte heller gör det, men ungefär vid klockan fem i tolv på bilden, vid horisonten, skymtar ett fartyg.


Nu har vi gått uppför backen och ska snart passera fabrikör Johanssons hus på vänster sida.
Det första huset som skymtar är Stora Hus.
Det var just här i hagen det röjdes nåt hemskt för ett år sedan och pv sörjde alla björnbärssnåren som bara rycktes up från marken, så där som lösa tänder!
Men oj, så vackert det blev !


Nu är vi väldigt nära Ejdervägen, men först ska stoet hälsa lite på Nelly - oss andra är det inte så noga med -. Och Nelly är så glad, så glad och går självmant fram och låter sig nosas på och sen skuttar hon hemåt i vådlig fart. Jag ler mest hela tiden .., tänker på hur mycket glädje den lilla pigan skänker oss.
Ja, Harry också förstås, men eftersom vi varit så nära att förlora henne, är det extra roligt att hon nu är så alert.

Nu ska jag duka ute.
Friherrinnan och Ann-Marie är på väg hit och i ugnen väntar fikabrödet och kaffet ska sättas fart på.
Sen jobb från två till åtta.

1 kommentar:

mossfolk sa...

Åh, det förstår jag att det sved om björnbärssnår revs bort! Grannar lite längre ner på gatan har i trädgården och när jag kommenterade att det såg ut att ha blivit mycket i år fick vi hela burken som hon just plockat. Jättesnällt!