torsdag 2 november 2017

"Tänk på november ....."

På min morgonpromenad (nej, inte johanssonrundan och inte lillrundan heller) bland bloggvännerna, hamnar jag hos mossfolk. Ja, det är inte så många som bloggar numera, men några finns kvar och hon är  - tack och lov - en av dem. Och mossfolk går i inlägget tillbaka elva år i tiden (och fortsätter så ...) och det blir mycket igenkänning för den som läst hennes sida .., ja, där är hunden som inte längre är i livet och där är lägenheten i Örebro, und so weiter.

Då blir jag inspirerad!
Men min förra blogg raderade jag och den här är från 2008, ja, men det är ju nästan tio år i alla fall.
Vad skrev jag då, den 2:a november?
Jo, så här.


2/11 2008.
"En pojke från grannbyn som jag var väldigt förälskad i när jag var kanske fjorton, femton år ..., hörde av sig till mig  när jag hade det knepigt, för några år sedan. Då, när jag fick den där mentala härdsmältan. (Ja, när jag förärades ansvaret för kassabokföringen och kassaschemat i Ystad .., somliga behöver inte mer än så för att drabbas av härdsmälta ,-)
Idag har den pojken - som väl är en man vid det här laget - födelsedag och när jag kämpade för att lära mig det engelska morse-alfabetet då kom jag aldrig ihåg vad bokstaven N var .., och då sa han, för det var han som lärde mig det där (som jag nu har glömt, allt utom hotel, romeo, juliet, alfa, Charlie, echo, india, mike, november, papa, Quibec, Victor, Xylon, Zebra .. Yankee) ..., jamen, tänk på när jag fyller år ..., i november!" Ja, så var det ju! N - är november!"




För fem år sedan hade vi även då "Det bästa".
Och jag lyssnade till musik som jag tyckte så mycket om.
Som detta.


Ann i Göteborg hade bland annat åkt till Textilhögskolan i Borås och där upptäckt skulpturen "Ute" av konstnären Charlotte Gyllenhammar.


Och Rexxie hade druckit vin hos goda väninnor och haft trevligt, men bäst av allt var nog ändå att han fått besked att tumören på njuren inte givit några metastaser på lungorna!
(Han har förresten fått goda besked alldeles nyligen också .. att inga metastaser påträffats! Heja!)

Lyckliga Grodan (doktorn i Medelpad) hade efter ett arbetstyngt år varit på semester i Spanien och påstod sig inte ha längtat hem en enda sekund och Ulrika hade varit på stickläger i Järnboås och kom hem glad och lycklig!

I Skellefteå hade ellem - som sedan länge då varit drabbad av snarkproblem - fått en cpap och ett nytt- hopefulle snarkfritt - liv tog sin början (får man ju hoppas) och Eva i Tyresö hade opererats för sin läckande blåsa, vilket minsann blir till problem om man därtill är diagnostiserad för KOL och kämpar med ett evigt hostande! Nu kändes allt så mycket bättre!

Och Jenny, som då hette sportigajenny, hade bestämt sig för att läsa turistbyråns alla böcker .., hedgrenskan gladdes åt dotterns häst ute på landet .., eivor jonsson i Skellefteå hade varit i Stockholm och sett Fanny och Alexander och fått träffa Jan Malmsjö och Marie Göranzon backstage och den minnesgoda Cecilia N:s man hade varit ute på en rejäl joggingrunda tillsammans med hunden och pv hade åkt tre mil på rullskidor och var då naturligtvis salig, nära frälst.

Nu vet ni.
Medalj och så vidare .. ja, ni vet.


8 kommentarer:

Rexxie sa...

...och idag i november sitter jag och funderar på om jag ska slå till på en operaresa till Kroatien i mars, eller en operaresa till Bratislavia i april... :-)

Elisabet. sa...

Rexxie: ja, du är ute nästan lika långt i förväg som jag själv när det gäller att planera ,-) Vad lutar det åt för håll?

Rexxie sa...

Vet inte! Kroatien är bättre som resa (tror jag) men operaföreställningarna är sådär (La Boheme och en nyskriven), Bratislava kortare och tråkigare resa men bättre operaföreställningar (Judinnan och Don Giovanni).

Rexxie sa...

Problemet är ju att jag (normalt sett) inte planerar något alls utan tror att det finns biljetter och platser kvar ända till veckan innan, och det gör det inte! Ska på Stockholmsoperan senare i höst med två bekanta och det tog en herrans massa försök innan jag hittade en föreställning med tre platser bredvid varandra...

Elisabet. sa...

Rexxie: jag tycker att båda två låter intressanta! Ja, alltså städerna ,-)

Rexxie sa...

https://www.favoritresor.se/resor/musikresor/opera-i-kroatien/

https://www.favoritresor.se/resor/musikresor/opera-i-bratislava-med-wien/

Kan tyckas dyrt för så pass korta resor, men det är all-inclusive! :-)

Elisabet. sa...

Rexxie: ska kolla närmare på länkarna, bara tvärtittade, men du tjänar väl bra och har så du klarar dig, då spelar det väl ingen roll! Njut!

Elisabet. sa...

Rexxie: dyrt? Du får ju jättemycket för pengarna! Jag trodde först att det enbart var hotell och operan! Nu ska jag titta på Bratislava :)