lördag 21 oktober 2017

Det bästa för Ann i Göteborg ...


Jag har gått en studiecirkel och är nu certifierad och godkänd sagoläsare. 
Nu kan jag gå till en förskola och läsa sagor och böcker för förskolebarn.
Allt är i regi av riksorganisationen "
Allas barnbarn", som är en förening som organiserar personer, som vill läsa högt för förskolebarn på förskolan.

Det finns sagoläsare över hela landet och de allra flesta är kvinnor. Läsarna kan antingen själv ta kontakt med en förskola eller tilldelas en förskola, som önskar sagoläsning. Detta sker via biblioteken och barnbibliotekarien är spindeln i nätet.

Jag kom i kontakt med det här första gången på Bokmässan för många år sedan och tyckte redan då att det var en sån bra idé. Det måste vara härligt för både personal och barn att det kommer en "sagotant" regelbundet med kassar full med roliga böcker. Man får krypa upp i soffan och bara lyssna på roliga böcker och det har jag förstått att det är något som numera inte så ofta hinns med på förskolan.

Så nu kan läsningen snart börja och det ska bli så roligt!
Auktoriserad sagoläsare - det ni!
 
//Elisabet skriver: åååå, det där vore ju drömmen för mig!! 

2 kommentarer:

mossfolk sa...

Det har jag aldrig hört talas om, men det låter ju helt fantastiskt! Åh vad härligt för barnen att få lyssna på hela sagan utan att fröken måste hjälpa någon på toaletten, plocka ner klättrande barn, hjälpa till att plocka upp alla pärlor som föll ut, prata med föräldrar i hallen osv. Och vad härligt för personalen när de själva inte riktigt räcker till!

Ruta Ett sa...

@mossfolk Det finns på lite olika ställen i Sverige och vi hoppas förstås att det ska bli fler! Jag har pratat med några förskollärare, som jag känner, och de säger samma som du. Vilken ynnest att få sitta med en vuxen och lyssna på flera böcker en hel timme!
Det är, säger de, en win-win-situation!

@elisabetihalland Det tror jag skulle passa dig utmärkt!