lördag 21 oktober 2017

Det bästa - förra veckan - .....


Här är en summering ..., och så mycket som hände!
Och nu är det dags igen ..., jag arbetar i morgon, så kanske gör jag det klart på måndag.
Välkommen med era bidrag!
Har ni glömt förra omgångens glädje, så kommer en repris här:

Kerstin i Dalarna skrev bland annat så här ..
"Barnbarnet och sy-lan ♡

Läste godnattsaga och "sjöng" för barnbarnet J i tisdags - så mysigt ♡
Idag har jag varit på sy-lan. (Ungefär samma som syjunta). Fick klart ett par pyjamasbyxor och nästan hela pyjamaströjan 👖👕 med en sovande räv 🦊 på tyget".
 
Ann i Göteborg ....
Det bästa den här veckan är otvivelaktigt mitt fantastiska loppisfynd i onsdags.
FYRA fulla pärmar med mönster, beskrivningar, mallar och prover från Gunnel Larsson, slöjdfröken, i Selånger och Halmstad – från 70-talet och framåt.
 
Kerstin i Trelleborg ....
Mitt veckans bästa är att vi körde upp till Mölndal med laxbakelser från Laxbutiken för att fira minstingen på hennes födelsedag. Lycka!
 
Friherrinnan i Steninge ...
Det bästa denna veckan har varit att vi fått packat så mycket saker inför flytten.
Det är många beslut som ska tagas; kan inte påstå att det är så kul precis. 
Men det ska bli bra.
Jag har en underbar person som hjälper och stöttar mig. 
Livet tar konstiga vägar ibland.

Kattis i Närke ....
Det bästa i veckan, det var att jag under lördagseftermiddagen tog mig tid till att vara ledig. (Omdömesskrivartider till trots!)
En ny stickning, tid med liten son, långsam matlagning, och en aperitif i höstsol på bron tillsammans med min man. Ljuvligt!
 
Eva på Frösön ....
Det har varit en märklig vecka, har inte riktigt landat än. En av bästorna var chokladprovningen förra söndagen. Jag och två väninnor åkte till Helleberg, en pytteby några mil från stan.
Där finns Tinas praliner, härlig dam som tillverkar gudomlig choklad. Vi fick lära oss massor om chokladens ursprung, olika bönor, rostningar, chokladhalt, hur man gör färdig choklad...Mycket intressant. sedan provsmakade vi choklad så det nästan kom ut genom öronen. 
 
Barbro i Uppsala ...
"Vi har inte varit ute på ön på fem veckor, så känslan av att få gå ut i skogen och hitta så mycket svamp var underbart.  
 
 
Ulrika i Närke ... 
Ja det är nog att få umgås med människor som vet vad Ehlers-Danlos är och vad det innebär, människor som accepterar en som man är, rakt av. Att inte behöva förklara hela tiden är sååå skönt.
Jag har dessutom blivit otroligt ompysslad och bortskämd. "Lägg upp fötterna! Vila!" 
 Och massage har jag fått, massage av mina spända, ömma, krampande ryggmuskler som var så ljuuuuvlig så jag trodde jag dött och hamnat i himlen. :-)
 
Barbro i Brämhult ....
Göteborg alltså!
Vad är det med den staden? Något med stämningen tror jag...den är så välkomnande.
Att vi lämnade ett mulet Borås (6-7 mil österut) och kom fram till ett fantastiskt soligt Göteborg, var liksom ingen nackdel.
Av en händelse hamnade vi på Magasinsgatan, där denna väggmålning finns och intill på den öppna platsen finns det food trucks/snabbmatsbilar som bjuder på strömmingsrätter, korvar m.m. Såg populärt ut. Vi tog istället varsin kaffe inne på De Matteos kaffebryggeri (intill Artilleriet), i trevlig rosterimiljö.
Ett tips om ni kommer hit någon gång: gå in i bakre delen av rosteriet och uppför trappan. Då hamnar ni på en supercharmig bakgård och där finns en liten fin blomster-och inredningsbutik som heter Floramor & Krukatös. 
 
Anne i Mantorp ...
Hej!
Den här veckan är det många bra saker att välja mellan, så det får bli födelsedagen som firades på onsdagskvällen. Den började med att jag fick lift med en nybliven 15-åring i en sprillans ny EU-bil. Woow, vilken rolig upplevelse. 
Väl framme blev det fika med kladdkaka
bakad av den 13-åriga jubilaren. Mumsigt! Efter fikat försvann ungdomarna till sina förnöjelser och vi äldre langade fram kortleken och spelade plump. Jag vann!!! 
Vi spelade om 1 krona plumpen och jag skämdes lite att sno åt mig slantar av dom övriga, men eftersom det fanns önskemål om att träffas snart igen och spela så kändes det okej att ha roffat åt sig. La inte summan på minnet, tror det var 54 kronor. Haha! 
Kram/Anne i Mantorp 
 
Min egen glädje ...
Tidigt i morse vaknade jag av ett förfärligt oväsen!
Vi hade sovit med fönstret öppet, men det här var rena väckarklockan!
Hundratals kajor flög av och an, skränade och skrek .., för att en stund senare lugna ner sig och så blev allt tyst och lugnt igen.
På en äng intill låg kossor och sov ..., på en annan stod hästar.
 
 

1 kommentar:

Anonym sa...

Bidrag på väg!

Turtlan