söndag 15 oktober 2017

Det bästa för Eva på Frösön ...

Hej!


Det har varit en märklig vecka, har inte riktigt landat än. En av bästorna var chokladprovningen förra söndagen. Jag och två väninnor åkte till Helleberg, en pytteby några mil från stan.
Där finns Tinas praliner, härlig dam som tillverkar gudomlig choklad. Vi fick lära oss massor om chokladens ursprung, olika bönor, rostningar, chokladhalt, hur man gör färdig choklad...Mycket intressant. sedan provsmakade vi choklad så det nästan kom ut genom öronen. 


Sedan kom måndagen, en av de värsta dagarna i mitt liv. Kommer aldrig att glömma när maken skriker, "Det brinner!" Han var ledig och hade gjort en brasa i kaminen, han hörde hur det sprakade i taket och såg sen lågorna där bredvid kaminröret.


Han upp på taket och försökte släcka men det fanns inte på världskartan att han skulle klara det. Jag ringde SOS och försökte förklara vägen till stugan medan jag sprang ut och in för att hämta sånt som var viktigt. Jag såg att elden tog mer och mer fart i taket och till sist kunde jag inte gå in längre. Sedan kom ambulans, lokaltidningen (!), sex brandbilar och tre polisbilar.
 Allt gick snabbt och vi kunde inget annat göra än att stå där och se på. Nog gick tankarna i huvudet just då. Skulle allt brinna ner? 


Ett bästa mitt i allt elände var att det var "bara" taket och en del av väggen som skadades. En byggfirma får fixa det. Inga större vattenskador blev det inte heller. Nu är taket provisoriskt lagat och allt bråte utanför städade vi upp i tisdags. nu kan man nästan tro att allt är som vanligt, ja innan man går in d v s.


Livet kan ändras fort. En glädje är att vi klarade oss, det kunde ha slutat mycket värre.


Kram Eva

5 kommentarer:

Barbro sa...

Fy vilken hemsk upplevelse.
Det sätter sina spår...
❤️

Anonym sa...

Jag vet hur hemskt det känns.

Fruherrinnan

Evas blogg sa...

Ja fruktansvärt. Jag kommer att ha svårt att elda i framtiden.

Ruta Ett sa...

vilken skräckupplevelse! Skönt att det gick så bra som det gjorde ändå!

Anonym sa...

Vilken mardröm, fruktansvärt! Underbart att räddningstjänsten kom så snabbt och ni klarade er och vackra huset också!
Biggan i B.