måndag 13 november 2017

Ny giv ...


Första riktigt, riktigt kyliga morgonen.
Bilden tas från sängkammarfönstret. Då är klockan åtta och jag har varit vaken länge (såväl pv som jag själv hade svårt att somna igårkväll .., låg länge och snurrade och flera gånger frågade jag "är du också vaken ..?" Det är underligt hur man hör att nån är vaken, fast dom inte säger ett enda pip) och Nelly (som alltid ligger mellan oss numera, eller rättare sagt, hon ligger nära pv) har vaknat och är säkert kissnödig.
Men först tar jag en bild.
Den här.

Nu, när eken är närapå helt avlövad, syns tydligt Ecke och Britts två gula hus.Och vid havet är himlen svagt rosafärgad.

Medan jag står där i nattlinnet och tittar ut, upptäcker jag en liten kanin som skuttar nere på gräsmattan. Jag ser den ganska ofta och harry bryr sig inte längre .., han har slutat att jaga harar och kaniner. Men  r ä v e n! Räven!!! Får han syn på räven blir han galen!


Och så går vi ner och Nelly får gå ut .., jag slänger på mig kläderna och tar sikte på fröautomaterna.
Tre stycken fylls på och nötväckan väntar otåligt .., det är knappt att jag hinner hälla i fröna förrän den är på plats och börjar frukostera.


Och det inglasade-altanbygget fortskrider.

Igår arbetade pv nåt så otroligt och nu är hela rummet isolerat och nån slags pressade spånskivor (men ändå inte) är på plats. Nu ska innerpanelen spikas upp, takstolarna målas vita och golvet .., ja, hur ska vi göra med golvet? Vi har ännu inte bestämt oss.

All gullfiber och all annan bråte är bortplockat .., nu är rummet tomt.
Så underbart det är!
Och det bästa är att jag har testat att "provsitta" där soffan ska vara (längst till höger, mot husväggen) och därifrån kommer man att kunna sitta och titta på alla småfåglarna vid fröautomaten!
Vilken lycka!

Nu ska jag ta hundarna och gå ner till havet och klipporna och se om jag hittar den borttappade mobiltelefonen som någon tappat igår. Pv träffade två män (far och son kanske) som trodde sig veta var den  k a n s k e  befann sig, telefonen, men då var det för mörkt.
Tänk, om den kunde dyka upp!

1 kommentar:

mossfolk sa...

Oj, lycka till med mobilletandet! Men vad härligt med ett uterum sådär!
Här tillverkade vi en mesklocka till hungriga småfåglar, men de tycks inte alls begripa att där är mat.