onsdag 15 november 2017

Dejtingprogram på tv ....

Räkgrytans mästare.

Jodå, jag har sett den brittiska versionen där dom är mycket mera rakt på och även verkligen försöker vara sexiga - så var det inte riktigt här i det svenska programmet -, med blind-date på en restaurang i Vaxholm.

Det är ju egentligen ett mirakel att man kan hitta rätt i ett förhållande, när man ser vilka krav människor har. Alla ska vara så perfekta. 

Pv bjöd på himmelskt god räkgryta första gången vi träffades och som efterrätt fick jag en semla.
Eller det kanske var just när jag hade kommit?
Hembakade semlor och kaffe.

Det var ten points rakt av.
God mat.
Den visste var den tog.

Eget rum hade jag också och Gud nåde om han kommit tassande, men det gjorde han inte.

Snart nio år senare har han för en timme sedan gått i säng och jag - som är kvar här nere - är pigg, men så har jag ju varit ledig också. I sängkammaren ligger Harry närmast husse och Nelly brukar klämma in sig där det finns plats.

Just så är det nu, nio år senare.
Det funkar bra.


9 kommentarer:

Eva i Tyresö sa...

Ja oj så bra och roligt för oss också.

Tony sa...

Jo jag kan hålla med om att dagens "dating" verkar vara oerhört svårt. Allt skall vara så perfekt från första ögonkastet. Jag kan inte komma ihåg att det var så förr, eller så har jag haft en oerhörd tur.

Evas blogg sa...

9 år! Är det så längesen!! Minns så väl ditt inlägg där du beskrev att du var på ett pensionat i Halland, tror det var en bild på höga vågor. Jag tänkte: det lät ju lite märkligt, det är säkert en date. Och tänk vilken tur att du åkte på den där dejten!

Elisabet. sa...

Tony: ja, när jag tittade på programmet så slogs jag hela tiden av vilka krav - ofta kvinnorna - hade; det var som en enda lång lista som skulle prickas av. Och männen kråmade sig som tuppar. Dom mest sansade var dom äldre deltagarna, som tog det lugnt och inte verkade ha alltför stora förväntningar, men där gick det också bättre.
Själv dejtade jag aldrig i min ungdom. Jag träffade han som skulle bli mina barns pappa och blev våldsamt förälskad och sen höll det länge. Efteråt, som ensamseglare, blev det mest fika-tillsammans med män från den där dejtingsidan ,-)

Eva i Tyresö: ja, det blev brfa! Lugnt och stillsamt, men bra.

Evas blogg: jo, det minns jag .., jag skrev att jag skulle ta in ett pensionat i Halland och nån av bloggläsarna hade senare hört av sig till turistbyrån i Halmstad och frågat efter pensionatet, då det såg så fint ut vid havet!

WalkaboutSweden sa...

Sitter här och ler stort.
Åt den sista kommentaren från dig, om det där med turistbyrån. :D

Kram/B

Rexxie sa...

Jag trodde i flera år att PV verkligen var pensionatsvärd.... :-D

Ruta Ett sa...

Jojo, vägen till hjärtat går genom magen! Här funkade det med äggakaga!

Steel City Anna sa...

Hembakade semlor plus händig ;) inte illa.

Elisabet. sa...

Walkaboutsweden och Rexxie: jo, minsann .., det var många som trodde det ,-)

Ruta Ett: ååå, så gott! Det åt jag på Skivarps gästis en gång!

Steel City Anna: jag rekommenderar en man som varit ungkarl i många år och lärt sig att ta hand om sig själv; en som därtill är fenomenal på husmanskost! Det du ,-)