fredag 17 november 2017

Det bästa för AP .....
(Först ut är hon, Anna .., mellanbarnet).


"Varje onsdag efter jobbet plockar jag upp ljuvliga lilla fadderdottern på 10 år.
Vi åker då till stallet och rider ihop.

I söndags red vi båda programridning (tränar på att tävla) och lilla stora tjejen red med bravur och fick en rosett för fin insats. Trettioett år skiljer oss åt, ändå kan vi på lika villkor utöva vår stora hobby ihop. Ren och skär lycka".

Så skriver alltså AP.

Och så här började det för AP ...

// Elisabet skriver: och tänk, vad det här med hästar är bra för tjejer!
Dom lär sig att ta ansvar, blir starka i nyporna av att mocka och bära vattenhinkar och dom lär sig köra hästsläp och blir ju också en sorts ledare.

Så här såg AP ut när hon var yngre, ja, på den vänstra bilden.
Hästintresset har sannerligen hållit i sig.
Jackan var klarblå med svarta muddar och den fick ofta hängas upp i lillfarstun hemma i Malå, då den omisskännliga stallukten satt i kläderna.

Ps. Först hade jag skrivit fel och skrivit "utöva vår stora hoppy ihop". Ändrade nu, men tänkte .., att det vore ju en bra nämning på ett ridsportsintresse, om det nu hade gällt hopp - vilket det inte gör -. 

4 kommentarer:

Cecilia N sa...

Glad med dig, Anna!
Jag är så glad att jag börjat rida igen. Jag märkte att jag loog stoort när jag gick hemifrån i tisdags på väg till stallet.

Ja det är nog veckans bästa den här veckan också för mig.

AP sa...

Å vad roligt att du börjat om igen Cecilia! Grattis! Det är så underbart att vistas bland hästar.

Och det här med bra för tjejer, det är bra för killar med ;)
Tänker bara på Tyras utveckling i år. Nu vet hon att man sopar alltid efter sig, håller ordning för allas trevnad och säkerhetens skull, hon tar hand och vårdar om ponnyn (allt från pälsen till sårskador etc), smörjer utrustningen, får vara ute i frisk luft och lär sig utmana sig själv och får en fantastisk fysisk träning. Hon får vistas i en miljö med vuxna och unga - lär sig navigera bland olika människor och tänka steget längre. För man behöver alltid ligga steget för när man vistas med hästar.

Fantastiskt :)

Så jag får tacka er mamma och pappa som lät mig hänga i stallet i TIMMAR hela uppväxten utan att klaga en endast gång på att jag borde komma hem istället för att vistas i stallet.

Elisabet. sa...

Cecilia N: ja, det betyder mycket sånt här! Heja dig!

AP: ,-) Kanske har den svenske förbundskaptenen ridit som yngre, han som plockar skräp i omklädningsrummet ,-)(

Cecilia N sa...

Och jag tänker på det som en av mina ridkompisar berättade om en ung flicka. Hon idrottar inte, för hon gillar inte idrott (i en stad som lever idrott). Hon rider.
Men hon får ju lika mycket motion, invänder min kompis, men kanske inte inför tjejen.

Klart man tar ansvar, Anna. Igår kom jag tjugo spiltor före listan med hästar kom upp. Det blev en hel kärra.
Jag har ridit sista passet i så många år att det är självklart för mig att mocka när jag liks är på plats och bara väntar.