lördag 27 januari 2018

Glädjekällor ...


I maj blir lilla Nelly fjorton år.
Helt ärligt är hon nog inne på sista versen nu.
Mest hela dagarna sover hon djupt och Harry kommer ofta, ofta fram och slickar henne runt nosen, på ömse sidor och hon bara sover vidare.

Härom dagen (häromdagen) körde jag ner till parkeringen vid havet och lät på så sätt henne slippa den första biten på asfalt och grus och så fick hon skutta omkring på ängen.
Igår besökte hon frissan - det vill säga jag klippte henne - och hon blev så fin, så fin.
En oändlig glädespriderska är hon, lillpigan.


Vi har sedan flera veckor tillbaka rensat ut julen.
Men julkorten har legat kvar i rottingkorgen och flera gånger har jag plockat fram dem och läst om och om igen. Ååå, så roligt det är!

Sällan har det kommit så vackra jukort som 2017!
Ser ni domherren?
Den är målad av äldsta dotterns svärmor i Upplands Väsby.
Och där var - bland annat - julkort med spets och fina krusiduller och ett med småpojkar och där var mians blå kort och ett handskrivet brev från Tyresö och ett stort, rött brev från Vetlanda.


Och stora kort och små kort och en prydlig handstil från Lysekil.


Och alldeles helt vanliga tomtar med röda luvor!
Helt underbart!
Nu ska den här samlingen läggas i en plastpåse med röda snören som håller ihop det hela. 



En till sak som gladde hjärtat.
Sonja har flera gånger frågat om det födelsedagskort hon skickat har kommit fram, men nej, det hade det inte och hon har förklarat att hon hade svårt med postadressen; var det Stensjö (som förut) eller Ugglarp? Nej, kanske skulle kortet inte alls komma fram., tänkte vi.

I torsdagskväll, när Sonja och friherrinnan var här och just på väg att tacka för sig, upptäckte jag att pv tagit in dagens post och lagt den på köksbordet. Och vad skådar jag där .., om inte födelsedagsbrevet från Sonja!! Exakt tolv dagar tog det för det hela att komma fram, men fram kom det! Tack Postnord!

Stor glädje!
Och mycket skratt runt köksbordet!

5 kommentarer:

Steel City Anna sa...

Hon är så fin och vad gulligt att hon blir nosad på :)

Anonym sa...

Det är jobbigt när ett husdjur börjar närma sig slutet, man får försöka göra den sista tiden så fin som möjligt och underlätta där det går. Nelly verkar ju i alla fall inte ha ont någonstans. Blir glad när jag ser dina julkort,jag skickar själv ett 20-tal varje år och vägrar digitala julhälsningar. Än så länge. :-)

Elisabet. sa...

Steel City Anna: jo, men jag blir lite orolig .., han har aldrig gjort det tidigare, det måste vara nånting som är förändrat i henne? Hon gnider liksom munnen fram och tillbaka ibland. Ja, vi får se ,-)

norbergianblue: nej, hon tycks inte ha ont .., hon är förskräckligt stel på morgnarna och när hon har sovit, men när vi har varit ute en stund och är på hemväg, då är hon som en Duracellkanin!

Anonym sa...

Äldre hundar som blir stela i lederna (ganska vanligt) kan få jättebra hjälp av receptbelagd medicin - prata med veterinären. Man kan nästan bli som ung på nytt i benen...
Finns inget så fint som en äldre hund - kärlek till henne!

Elisabet. sa...

Anonym längst ner: tack! Jag ringde nu direkt på morgonen och fick tid på onsdag, så ska det kanske bli lite bättre!