onsdag 21 mars 2018

En tisdag .....


... på jobbet kan det se ut så här när postbilen kommer vid tvåtiden.

Chauffören är nog i min ålder och när han upptäcker mig i kassan, då säger han ..."jaaa Bettan, idag blir du nog inte glad på mig ...". 

Ingenting förstår jag, inte förrän han smajlande säger att ..jo, det är två sprängfyllda burar jag har kommit med!

Vi var tre som hjälptes åt med alla paketen och ni kan ju föreställa er hur tungt det är när man ska börja plocka ner dom översta försändelserna .., det här med att lyfta ergonomiskt, det kan man glömma! Ibland när man tar sig ett riktigt stort paket som ligger på toppen, ja, då får man det över sig och ska då försöka balansera det hela, så inget går sönder!

Och jag tänker på hur det ska vara i november och december senare i år .., för redan nu, efter Black Friday och i julas, tycker jag att mängden paket har ökat avsevärt. Det är som att människor har upptäckt det här med att handla på nätet.


Natten mot idag kunde jag omöjligen sova.
Vaknade vid midnatt och låg vaken till fyra.
Jag lyssnade på Bergmanpodden i P1 (och irriterade mig på att Susanne Osten hela tiden tog så mycket plats och avbröt den andra kvinnan - Lisa Langseth -!) .., och jag googlade på alla möjliga saker .., hamnade av en slump på SLU och Alnarp och där var ju Tiina Sarap som i en annan tid tillbringade någon månad var sommar hemma i Malå.

Denna underbara Tiina som alltid var så snäll och omtänksam och som med tiden blev landskapsarkitet och så småningom professor på Alnarps lantbruksskola.
Under ett besök i Stockholm 1965 tog hon mig under sina vingars beskydd och trots att jag verkligen var flickan-från-landet, så möttes jag av sån respekt från hennes sida, ja, jag fick verkligen vara mig själv!


Och jag googlade på grekiska öar.
Om - jag säger o m - nu pv väljer att arbeta ytterligare ett år, då tänker jag ge mig själv en resa till ett varmt hav i mitten eller slutet av september.

Nu är det onsdag.
Lunch hos friherrinnan (tillsammans med Anne-Marie från jobbet) och tre helt lediga dagar!
Ska försöka sträääääcka ut ryggmusklerna som igårkväll fick sig en rejäl omgång; i någon timmes tid eller mer kämpade jag med att lyfta lådor med gurka, äpplen, tomater, päron osv från fruktkylen och till lastvagnen; ja, inte bara att lyfta allt på vagnen, det skulle in i fruktdisken också.

Ungefär så.


5 kommentarer:

Steel City Anna sa...

Detta att man lagt ned postkontoren är bland det dummaste jag vet :)

Elisabet. sa...

Steel City Anna: fast jag tycker både-och. Jag älskade att gå till postkontoret; tyckte sååå mycket om själva känslan och doften! Och ofta så trevlig personal.
Fördelen som det är nu, är ju öppettiderna och att kunderna inte behöver åka till ytterligare ställe för att hämta ut paketen, om dom nu ändå ska handla. Nackdelen för butikerna är ju att dom oftast inte är dimensionerade för den explosion av paket som nu kommer .., jag undrar hur många som kommer att behöva bygga ut postavdelningen och det är ju inte den direkt mest lönsamma delen av en butik och tar då oproportionerligt stor plats?

Bert Bodin sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Bert Bodin sa...

Jag säger bara: Denna shoppinghysteri. På nät. I butik.

Det borde vara en psykisk diagnos och behandlas därefter. Tvångsvård.

Annars får vi ställa in oss på palliativ vård. För jorden.

Dinah sa...

Du får ju vara glad att du inte kommer att bli dement (med tanke på risken med arvet). Läste att om man tränar så skjuter man demensen framför sig s.a.s. så egentligen är det ju dumt att du ska gå i pension, tänk så mycken gratis styrketäning du får på jobbet ;-)
"Styrketräning visade sig hjälpa kvinnornas associativa minne, förmågan att koppla till exempel ett ansikte med ett namn. Dessutom förbättrades kvinnornas exekutiva förmåga som tidsuppfattning, motivation, uppmärksamhet och initiativtagande.

Konditionsträning däremot var bättre för det episodiska minnet, det som hjälper oss komma ihåg vad vi skrivit ned på inköpslistan i matbutiken till exempel. Stretchövningar gav ingen förbättring på hjärnans kapacitet.

I studien testades även friska personer. Deras hjärnkapacitet hjälptes också av träning men inte lika mycket som för de som redan visat symtom på demens."
från Demenssjukdomar.se