måndag 19 mars 2018

På jobbet ....


Förmiddagspass idag och som vanligt jättetrevligt!
Erik och Mange (chefen) som tillbringat nästan en hel vecka i södra Spanien (dom delade förstaplatsen i en säljtävling med en hemköpsbutik från .., västerås, tror jag och fick då besöka ett antal odlare) var entusiastiska värre och vid frukosten berättade Mange om allt dom fått se och vara med om och här sitter hans svärfar - den underbare Sven-Åke - och tar del av allt det lyriska.



Här, i Malaga, var dom bland annat.
Där har jag aldrig satt min fot, men kanske någon gång ..:?
Här är i alla fall en film med många nickar och leenden.

Och det var full fart varje dag och kväll! sa Mange.
Ingen dötid.
Tidig frukost och därefter lunch hos odlarna i flera timmar och så fortsatte det.


Och dom hade varit med vid skörd och paketering och sett hur allt hamnade i rätta plastbackarna och gurkor som skulle till Sverige hade svensk text på plasten och så vidare.

På bilden här har Erik fått plantera en alldeles egen vattenmelon .., kanske får han följa med i dess utveckling vad det lider?

En bra dag på jobbet blev det.
I charken hade dom fullt upp med att rengöra alla hyllor i kyldiskarna och det städades i kylrummet och själv tog jag hand om alla varubrev och rekommenderade brev .., tog emot och returnerade veckotidningar .., fick frimärksleverans (heja! den har vi väntat på!) .., kassan förstås .., ja, det var det vanliga.
Slutade ett och körde raka spåret hem.

Nu puttrar en potatis, - och purjolökssoffa på spisen .., pv har kör ikväll och köravslutning i Västanvind i morgon, men då arbetar jag kväll, så det spelar ju ingen roll.


Och så fick vi i ett mejl nu på morgonen veta att min australiensyster kommer hem till Sverige i slutet av maj och blir hemma nästan en hel månad! Sååå roligt! Hon kommer som vanligt att bo hos sin tre år äldre storasyster - den rödvitrandiga - men vi kommer ju att träffas, så det blir jättekul!

Inget nytt för övrigt.
Vaknade fyra och var jättepigg.
Är väl måttligt alert just nu, vid tre.




3 kommentarer:

Cecilia N sa...

Jag har ingen aning om det stämmer, men jag fick för mig att åtminstone en del av de där nickarna var kända malagabor - om man känner till Malaga.

Cecilia N sa...

Från wikipedia: "Staden har två floder: Guadalmedina, som delar stadens centrum i två delar, och provinsens största flod Guadalhorce."

Guadal verkar betyda flod, kanske på arabiska? Medina är i alla fall stad på arabiska. Och då förstår man ju att det är en gammal stad.

Elisabet. sa...

Cecilia N: så är det kanske; jag hann inte se hela filmen när jag gjorde inlägget, men ska titta igen. Och se där vad du funnit!