lördag 24 mars 2018

Min egen glädje ......


Igårkväll var vi - tillsammans med friherrinnan - bjudna till Sonja i Harplinge.
Pv:s moster, ni vet.
Det blev en alltigenom underbar kväll med massor av prat och den allra ljuvligaste mat.


Pv kom cyklande från jobbet och jag hade order att ta med mig ombyteskläder (han skulle nämligen duscha hos Sonja) men jag hade förstås missat det här med strumpor .., det är därför han sitter barfota vid pianot. Den här herrn - pv - som säger sig vara icke-troende, han spelar med förkärlek andliga sånger och så blev det nu också.




(Och en gång satt Gösta vid samma piano och spelade ...).

Harry är ju oftast hemmavid och blir sååå glad när han får komma till nya miljöer!
Och hos Sonja fanns det - i en stor kruka som stod på golvet - påskris med dinglande ägg från grenarna och så snart Harry viftade på svansen ramlade nåt ägg ner på golvet .. bara en sån sak, hur spännande var nu inte det!
Lägg därtill en skön och insutten skinnsoffa att vila på, ja, när all ysterheten lagt sig lite.


Vad bjöds vi på?
Jo, perfekt kokt färskpotatis!
Till detta stekta kycklingbröst med en härlig sås till!
Och sallad, förstås.
(Nu blir det bakvänt, men ni fattar väl ...).


Jo, detta var vad som först kom på bordet och nåt så vansinnigt gott det var!


En suddig närbild av vinet till förrätten.
Genialisk etikett .., tycker jag!


I nästan fyra timmar blev vi där och allt möjligt avhandlades runt matbordet.
Mest var det kanske prat om Steninge och alla åren där .., ja, Sonja och Gösta besökte ju ofta pv:s föräldrar som hade sommarhus på Kärrvägen och friherrinnans bästa väninna heter Eva och Eva och maken Bosse var närmaste granne med Gunvor och Viking, så det blev många gemensamma bekanta och "lever hon ännu!?" eller "har dom flyttat, eller bor dom kvar .., du vet, vad heter dom ...?"

Själv tog jag en paus på soffan mellan huvudrätten och den sagolika desserten - den ska jag bjuda på i påsk -!!  Skönt med vänner där man kan vara sig själv.

Och på väg hem sa vi att ...,  är det inte det här hela livet går ut på ..., detta att vara tillsammans? Ja, om man nu tycker om sånt, alltså. Jag är inte överdrivet social; är ju en huskatt i ordets rätta bemärkelse, men sånt här lättsamt .., det tycker jag verkligen om.

Nu blir det nybryggt kaffe och så ska jag svara på ett brev som kom från Falun .., ett sååå annorlunda och intressant brev!

8 kommentarer:

Babsan sa...

Min egen glädje ......
(Och det enda som väl betyder nånting).
Förstår inte riktigt din överskrift idag....

Elisabet. sa...

Babsan: ååå, det blev ju heltokigt! Jag menade att den där tillsammansglädjen är den som - i det stora hela - betyder nånting, men nu kunde det tas för nånting helt annat, som om det vore enbart MIN glädje som betydde nåt!!
Tack som hojtade!

Babsan sa...

Åh tack hann bli liiiiite orolig fina du 😘😘😘😘

Elisabet. sa...

Babsan: ja, och så lätt det hade kunnat missförstås! Huvva!

Evas blogg sa...

Vilken härlig glädje. Jag kände likadant när jag träffade min moster och två kusiner på mammas födelsedag. Kan du berätta om efterrätten? Jag behöver något uppslag inför påskens begivenheter.

Bert Bodin sa...

Men "färskpotatis". Nog för att landet är avlångt. Men jag har fått uppfattningen att det ligger snö i potatislanden även i syd. Eller odlas det i växthus?

Elisabet. sa...

Bert Bodin: den kanske var från Cypern eller nåt sånt, men himla gofd!

Evas blogg: hon hade en slags kladdkaka i botten på glaset, ovanpå det lite vanilljkräm (möjligen sås ..?) och lite hallonsylt och så frukt i bitar (konserverad persika) blåbär, färska hallon .., och vispad grädde med ett stort hallon på toppen. Physalis hade varit gott till och kanske en kvist citronmeliss. Jag ska be om receptet, så ska du få det. Det var i alla fall himmelskt gott!

Evas blogg sa...

Tack! Det låter gott.