fredag 27 april 2018

Fredag ...

På besök i Småland, då, i ett annat liv. Intill Linnés stuga hängde kläder på tork.

Och ledig helg som stundar!
Så härligt.

I fyrtiosju års tid har jag arbetat varannan  helg och ibland mer än så (i lilla kvartersbutiken i Ystad arbetade vi tre av fem helger, tills en ny, yngre ägare tog över ...) och jodå, man vänjer sig förstås, men nog ska det bli alldeles underbart att få ha det som många andra.
Å andra sidan, när man alltid är ledig, kanske man inte alls bryr sig om det är helg eller inte?

Annars?
Jo, tack det är bra.

Tittar på morgon-tv ..,där är bilder när dom båda ledarna i Korea - nord, respektive syd - har träffats och tagit varandra i hand och jag förundras återigen över Kim Jung-Uns frisyr ...., och nyhetsuppläsaren berättar även om Bill Cosby - han som man tyckte såg så himla trevlig ut - ja, han har tafsat på kvinnor och uppträtt otillbörligt och kan nu få sitta bakom galler i trettio år, jo, jo, så kan det gå!
Denne Bill Cosby får mig osökt att tänka på klottret på en pelare utanför Ankaret där jag arbetar .., där har någon (förmodligen en flicka) skrivit: "killar tänker med k*ken".
Kvinnorna som blivit utsatta för Bill Cosby, skulle måhända vilja byta ut ordet killar mot män. 




Och idag ska segelbåten i sjön!
Sjösättning mitt på dagen någon gång, måtte nu motorn starta så det inte blir nåt krångel!
("Annars ror eller paddlar jag  .., det är lugnt!" sa pv igårkväll ...).

Själv ska jag arbeta, dels med Cornelia A, därefter med Emma F - dom delar upp sitt pass -, men det går nog bra. Drivna töser båda två! Självgående!

Pv är ledig måndag och tisdag - det är inte jag - kanske tar vi en tur till den rödvitrandiga systern i Skåne och kanske ett besök på Åbergs Trädgård i Ystad, ja, vi får se.


Akvarell av rara Eva på Frösön. Eva Grelsson, alltså.

 Kontaktade Ystad lasarett nu på morgonen, i akt och mening att få fatt i operationsjournalen från 2002. I växeln svarade först en inspelad röst (härlig skånska, lät som Bettankax), men när jag väl kom fram, då var det en kvinna från Boden som svarade!

Av henne fick jag telefonnumret till journalarkivet för Region Skåne.
Där svarade en man med så djup basröst och som inte talade så där väldigt tydligt, så jag fick hela tiden fråga om och det kändes aningen pinsamt.

Nåja, min journal skulle komma som rekommenderat brev med posten och den kan vara bra att ha när jag ska träffa läkare och gå vidare med dom  här hemska smärtorna som ibland kommer på höger sida av buken och som jag själv tror är nån slags inuti-ärrbildning efter operationen och därför inte har brytt mig i. Men i förrgår var det så överdjävulskt ont, så jag trodde helt ärligt att jag skulle svimma och jag tycker mig ändå vara tämligen smärttålig.

Nåja, det blir säkert bra.


Här en anslagstavla från långt tillbaka .., den anslagstavlan står på Österports torg i Ystad, bland höga plataner och med gymnasieskolan .., ÖP-grillen och krogen Kings Head alldeles i närheten.

Till Tingvalla åkte Anders och kompisar på fest/dans.

Apropå ingenting: såg någon Gokväll igår och reportaget från stadshuset i Kiruna?
Så vanvettigt vackert! 


6 kommentarer:

bettankax sa...

Jag har nu i maj jobbat 48 år på sjukhus så det kunde varit jag som svarade,)nävisst jag har alltid varit på sjukhuset i Lund.

Jo, jag såg arkitektoniska pärlor och stadshuset i Kiruna är jättefint. Men tyvärr fullt av sprickor. Märkligt och intressant att flytta delar av en stad.
Jim Pirard fixade en jättefin frisyr på "gör-om-mig-gästen". Duktig frisör den där Jim:)

Elisabet. sa...

bettankax: ja, men visst blev han snygg i håret! Tänkte, när jag såg programmet, att den där frisören, han får nog många nya kunder var gång han gjort om nån i Gokväll :)

Lena i Östersund sa...

Jag såg också reportaget om stadshuset i Kiruna och ville genast åka dit och se det på riktigt innan det är försent. Å, när jag tänker efter så har jag ju inget särskilt planerat så varför inte en tur till Kiruna i sommar!?

Bert Bodin sa...

Precis som det sades i reportaget från Kiruna; kirunabornas vardagsrum.

Så var det. När jag bodde i Kiruna hände det ibland att man bara "droppade in" där. Ofta var det något på gång. Mycket konst, men även evenemang. Vilka andra stadshus har jag gjort det i?

Kan aldrig glömma den stora Picassoutställningen där många av hans originalverk ställdes ut. Det var på 60-talet.

Benved sa...

jovisst är helgen speciell även för mig som mest haft 9-5-jobb. Även som pensionär är helgerna annorlunda. Tex så kan man inte umgås med damer som lever med herrar de dagarna! :-)
Och så städar jag inte då, men trädgårdsarbete går bra!
Eva

Elisabet. sa...

Lena i Östersund: fick av exets man Karin - född i Kiruna eller uppvuxen där - höra att dom redan börjat riva vissa delar, bland annat är tornet nu flyttat. Du får nog skynda dig!!

Bert Bodin: helt otroligt, egentligen! Och Karin (exets fru) hade gift sig där!

Benved: ja, det kan jag förstå ..,det där med umgänget när männen är lediga ,-)
Ska bli intressant att se hur jag själv känner det.