tisdag 24 april 2018

Resumé, avsnitt 8521 .....


Gårdagen: promenad med harry och förundran över hur fort det går nu med våren!
Åkrarna ligger gröna .., och - efter det förhållandevis fjuttiga regnandet - så har det ändå grönskat fint. Allt knoppas!

Svala dagar ligger sigge på en trädgårdsstol i växthuset och tar igen sig .., är det soligt väljer han garaget. Igår vandrade han mellan växthus och garage.

Timmen innan jag skulle åka till affären, ja, då satt jag i solstolen och vände ansiktet mot solen.
Det är nog det bästa jag vet!

Därefter ett eftermiddags/kvällspass tillsammans med Annika.
Annika - jag har nog skrivit om det förut - påminner om min bild av Snövit.
Hon är lång och mörkhårig, har ofta flätor och är så vanvettigt mjuk och rar.
Tänk, om en sån som hon skulle arbeta inom vården .., så glad man skulle bli! Kompetens i all ära, men omtanke och vänlighet betyder så oerhört mycket!

Häromkvällen hade jag en kund i kassan som skulle hämta ut ett paket.
När jag väl gav honom paketet, sa han ..."är du från Norsjö?"
Jag bara  g a p a d e!
Från Malå till Norsjö är det ynka fem mil och hur i all världens dagar kunde han så på pricken hitta rätt bland vårt lands dialekter?
Jo, han hade bekanta i Malå.
"Dom arbetade på apoteket ...", förklarade mannen.
Då förstod jag ju.
"Jaha, Fred och Brita!" sa jag och så var det ju.

Det blev ett trivsamt lite möte vid postdisken och igår ringde jag hem till Brita (som är skånska, men uppvuxen i Norrbotten) och vidarebefordrade hälsningen (jodå, mannen och hans fru och Brita och Fred hade varit på gemensam semester för länge, länge sedan) och det var kul att prata med denna åttiofemåriga  Brita som är ett energiknippe utöver det vanliga!


Mera jobb?
Innan Marie - som är schemaläggare - gick för hem för dagen, frågade hon om jag kunde  t ä n k a  mig att arbeta vecka 29, ja, jag har ju sagt att behöver dom extrahjälp, så får dom gärna ringa.
Snabbkollade på almanackan som hänger i charken när exakt vecka 29 är .., jaha, mitten av juli, jo, men det går bra. Underbart att kunna påverka sin ekonomi. En veckas arbete gör mycket.

Blev hämtad utanför affären av pv som tillbringat några timmar med att slipa botten på segelbåten.
Det vankas sjösättning till helgen och innan dess ska den vara målad - kölen - eller vad det heter.


Och nu är klockan nio och jag sitter ännu i nattlinnet och den blå Gudrun-Sjödéntröjan som jag tycker så mycket om. (Bilden är från några år tillbaka, det där eleganta Cellbesnattlinnet ,-).

Lyssnar till Carina Bergfeldt (SVT:s eminenta korrespondent i Washington) som pratar om Trump, men även om det som tycks ha varit ett terrorattentat i Canada.

Själv ska jag ta en instagrampromenad.l
Modfarm är ett konto som handlar om odling i USA och där länkas ofta till olika lantbrukare/odlare, bland annat ett konto som heter "littleboyflowers"  där en kvinna har enorma växthus med bland annat ranunkler! Ååå, så många ljuvligheter man får ta del av via nätet!

Over and out!

Inga kommentarer: