onsdag 25 april 2018

Löningsdag .., dejtingprogram och Horace.


Onsdag betyder ledig dag.
Det betyder också att det regnar.

Och att det är den tjugofemte betyder lön och att räkningarna är betalda.
Den blå tröjan från Gudrun Sjödén t.ex, den som jag tycker så vanvettigt bra om!

När jag för en stund sedan tittade ut genom fönstret, såg jag ekorren krumbukta sig väldeliga för att - om möjligt - få fatt i några ynka solrosfrön som MÖJLIGEN kunde finnas kvar i fågelhuset. Det blev till att lämna fåtöljen och reprisen av gårdagens Gokväll och så gick jag ut i duggregnet och fyllde på dom tre olika matstationerna, allt medan blåmesarna - dom här orädda småttingarna - nästan kom intill mig, sååå orädda, och så hungriga!


På den lediga dagen vaknar jag som vanligt vid fyratiden.
Lyssnade då till Nordegren & Epstein, där Horace Engdahl var inbjuden för att ge sin version av vad som sig tilldragit haver när det gäller Svenska Akademien och det var rent motbjudande att höra hur han bredde ut sig och tog plats.

En bit in i programmet tar L.E. upp den artikel från två år tillbaka där Horace Engdahl säger hur mycket han beundrar den här "kulturprofilen", det har man förstått att dom är mycket goda vänner.
Och nej, Horace har absolut inte sett några som helst tendenser till att kulturprofilen skulle ha misskött sig när det gäller kvinnor, för övrigt "talar vi grabbar inte om sånt (sex)", säger han, denne snart sjuttioårige Horace.
Så var det med den saken.


Foto: Janne Danielsson, SVT.


Och så har jag - men inte idag - tittat på det sista avsnittet av "Gifta vid första ögonkastet".
Här ovanför syns dom tre paren.
Paret längst till vänster .., det anade man ju tämligen snabbt att där skulle det inte bli nånting (den glasögonprydde tycktes totalt ointresserad från sekund 1) ..., och när det gäller paret i mitten så var det inte så mycket bättre där heller. Kanske vinklades det så att kvinnan upplevdes som i det närmaste bitchig, ja, det gick inget vidare.
Och så var det dom längst till höger, där det å andra sidan var precis tvärtom, nästan för bra för att vara sant.

Jag tycker såna här program är så oerhört intressanta och dessutom kan man få en inblick i sin egen relation- eller i tidigare relationer - och har man inte lärt sig annat, så inser man att kommunikation är oerhört viktigt i ett förhållande.
Dom här paren är ju matchade enligt konstens alla regler; allt för att dom ska passa ihop, men vad hjälper det, när kemin inte finns där?
Det är så mycket som ska till.


Att jag omedelbart såg att pv var snäll mot djur, var en sån sak.
Och likadant var det med helsingborgaren. Första gången han kom på besök i Ystad satte han sig på huk och klappade den cocker jag då hade - Linte -.
Sånt betyder mycket. 

Att inte omedelbart sjasa iväg en katt som vill ha mat ..., är en sån sak.


Ja, nu blev det utvikningar om både det ena och det andra.
Fortfarande regn ute och idag var det utlovat solsken, men det kommer kanske?
Ska hämta pv i eftermiddag .., det ska köpas båtfärg och harry ska få klorna klippta och i morgon är det förmiddagspass i kassan, jo, det ska bli trevligt.

Ungefär så.

11 kommentarer:

Rexxie sa...

Jaså, du tycker att Madde var bitchig? Jag tycker snarare att det var han som var alldeles för dominant kombinerat med ointresse för allt som inte var på hans villkor...

Babsan sa...

Ser ju inte den typen av program.Tycker nästan det är snudd på koppleri.Likaså Bonder söker fru och Marks prästprogram.Ser inte Farmen heller .Jag är sparsmakad vad det gäller TV

Anonym sa...

Jo du, man ska vara snäll mot djur. Skulle aldrig kunna leva med någon som inte tycker om djur.
Sen det där med teveprogram, jag är nog ganska usel på att titta, blir liksom så less efter bara nån minut :)

Christel

Steel City Anna sa...

Jag har iallafall blivit mer sugen på att läsa Ebbas bok ... Men det är då det enda eventuellt positiva ur de senaste händelserna. Usch vilka gubbkräk.

Babsan sa...

Steel City jah har försökt läsa boken men så svår skriven på nån sorts vers...jobbig.Jag gav upp🤣

Guy sa...

Jag har inte tidigare sett något program av typen "Gifta vid första ögonkastet" men så fick jag veta på Facebook att en av deltagarna är barnbarn till en av mina kusiner. Eftersom jag är släktforskare så har jag följt serien sedan. Jag tycker att släktingen skötte sig bra.

Elisabet. sa...

Rexxie: dom var väl helt enkelt inte kompatibla ,-) Och så tror jag att det vinklades så att hon blev den hela tiden pådrivande.

Christel: precis så!

Steel City Anna: det har jag också; jag ska faktiskt låna eller köpa den!

Babsan: jaha, nu tappade jag nästan intresset ,-)

Guy: men vi är ju släkt du och jag .., kan du inte berätta lite ...? ,-)

Guy sa...

Rexxie, Jag håll me du!

Elisabet, vi är släkt med John, han som fortfarande är gift.
https://www.svtplay.se/video/17657042/gift-vid-forsta-ogonkastet/gift-vid-forsta-ogonkastet-sasong-4-eftersnacket?start=auto , 21 minuter in i programmet.

Elisabet. sa...

Guy: men jag tycker att hon mest satt med sin mobil ,-)
Är jag också släkt med honom, tror du? På riktigt?

Guy sa...

Jag behöver kolla igen. Kommer du ihåg vilken person från din familj som jag sökte på och hans/hennes födelsedatum?

Cecilia N sa...

Håller med där. Men jag har inte tittat klart än.