söndag 1 april 2018

Och så blev det påsk ....


Och från Ekerö kom AP och Micke och jag kom hem långfredagskväll och var totalt slut på och tänkte att det här att gå i pension några månader tidigare, det känns verkligen som ett bra beslut.
Lite känns det som att byta hage .., detta att veta att en annan hage väntar .., en utan grind .., en där man bara gör som man vill  .., inget att  p r e s t e r a  och bevisa .., inte den där oron att man har missat nånting.


Aldrig någonsin har jag köpt så många påskblomster som i år!
Och två stora buketter har vi fått; en (med de allra ljuvligaste videkissar, så lena och fina!) från AP:s kompis Lollo som jag tycker så mycket om och en (enormt stor bukett) från en granne som var så tacksam över att pv uppmärksammat att strömmen gått i deras hus och familjen bor inte nästgårds - det är ett fritidsboende - och pv ringde och berättade att det inte längre lyste i deras fönster och mannen kom körande hit och elbolaget fick fixa en provisorisk kabel .., men tänk, om inte någon tänkt till ett varv extra, då hade mycket kunnat bli fördärvat!
Alla dessa blommor .., det är som att befinna sig på en somrig äng!
Jo, så känns det.


Påskafton firas tillsammans med AP, Micke, Hilda och Patrik.
Mymmel, Anders och mina barns pappa har lämnat återbud.
Vad gör vi?

Jo, vi äter påskmiddag och går sedan johanssonrundan och det är aningen skymning och vi pratar om Nelly och hur glad hon brukade vara där nere i hästhagen ., hur hon brukade skutthoppa och hur jag hela tiden gick och log bakom henne!


Och AP är alldeles lyrisk och säger om och om igen att .."åååå, här är så galet vackert!"


Ja, det är en vacker kväll.
Vi blir sittande i uterummet i flera timmar, nästan till midnatt och allt möjligt pratar vi om.
Om universums svarta hål ., om att välja att inte äta kött eller inte ., vi pratar om hästar och AP tycker att Harry har blivit lite rundare sedan Nelly försvann .., det pratas huspriser och områden att bo på .. vi pratar vikten av vänskap och när och om man blir "godkänd" i ett nytt sammanhang (med nya vänner) .., det surras om nattvasan och Öppet Spår (ska Patrik åka nästa vinter, han siktar in sig på en Svensk Klassiker) och AP ber oss att välja våra favoritfilmer och vi pratar om SVT:s bonusfamiljen  och varför vi gillar eller inte gillar vissa karaktärer i serien.
Sånt.

Det här var en av mina favoriter.Och det här är en annan.
Vi blir sittande där ute i kvällsmörkret nästan till midnatt och jag är den som går i säng först av alla. Beslutar mig för att lyssna till USA-podden, men - vis av erfarenhet - ställer jag mobilen på 20 minuter (sen ska den stängas), men jag slocknar inom loppet av en minut!

Foto: Adam Wrafter

Och så blir det söndag och frukost i uterummet (som verkligen får träda i tjänst i helgen) .., och efteråt packar dotter och måg ihop sina pinaler .., det vita lådan med Nellys aska får följa med, liksom klippmaskinen och hennes åkbur, men kopplet och halsbandet blir kvar här och ska få en fin plats och plötsligt är här tomt och tyst, ja, förutom gudstjänst på tv, allt medan jag ligger på soffan Ektorp och bläddrar i Svenska Dagbladet.

På omslaget i Kulturdelen finns en helt ljuvlig bild av en irländsk pojke (rött hår och fräknar); bilden tar upp hela förstasidan, men inte ett ord om vem som är fotograf och jag tycker att det
är höjden av respektlöshet!
Artikeln handlar om så kallade "travellers" på Irland och är väldigt intressant, men bilderna är - i alla fall för mig - det som är pricken över i.
Titta på den här!
Ser ni lillkillen som är tvåa från vänster; hur han försöker få till fingrarna som flickan intill honom!! Är den inte helt underbar!

(Letar på nätet och hittar fler bilder, tagna av honom. Här är en.)

Ja, ungefär så har det varit.
En fin påsk på alla sätt och vis.
I morgon väntar ett dagspass för mig (längre än vanligt, men det är ju bra, det är röd dag, vilket innebär 100% på lönen) och pv, Hilda och Patrik ska hälsa pv:s lillebror, men framför allt hans brorsdotter Joanna som bor i London, men nu är hemma på visit med lilla Selma, som väl är halvåret.

Ajöken, sa fröken.

2 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Fortsatt trevlig påsk till dig och de dina.

mossfolk sa...

Det låter ju jättetrevligt! Vad härligt att det blev så lyckat med uterummet. Och ni bor verkligen fantastiskt fint!