onsdag 30 maj 2018

Dagens fönster ...


Så här skriver Helena/Cruella:

"Hej! 

Slingrar mig till jobbet på ovanliga vägar i värmen. Det här fönstret finns på Bastugatan långt ned mot Slussen, ett område med många bevarade 1700-talshus."

//Elisabet skriver: Tack snälla  Helena! säger jag. Om ni som skickar fönsterbilder bara visste hur glad man blir när en sån - eller flera - kommer susande genom rymden! 

Nu har jag inte varit så mycket på söder i Stockholm ..., men kanske var det där vi - 1973 - köpte en tresitssoffa hos Smålands Bohag, eller minns jag fel? På den tiden fick man flyttbidrag om man flyttade söderut. Fanns det nån enda människa som gjorde det omvända, tog sitt pick och pack och bosatte sig i Norr, - eller Västerbotten? Kanske.


Men se herr Sven Månsson, säkerligen bördig från trakten av Lund, han har skådat Södermalm.
Jag lånar din film Sven och hoppas att det är okej.

Den här filmen på åtta minuter visar lite av Södermalm.

2 kommentarer:

Babsan sa...

Fick också flyttbidrag 1978 man var tvungen att stann ett halvår för att slippa betala tillbaka.Åh som jag längtade hem första två månaderna men ville ju inte ge upp .Efter fyra månader så kändes allt 👍👍tur att jag stod på mig 😂😂😂😂

Anonym sa...

Jag flyttade söderifrån till Västerbotten 1978, och har blivit kvar här. Först tre terminer i Vindeln, sen 1980 i Skellefteå. Minns att jag fick flytten betald. ellem