fredag 25 maj 2018

En torsdag ....

 

Förmiddagspass på jobbet och det vet ni ju hur det är ..., lugnare och inte så hektiskt.
Och fina kunder!
Där var turister från Schweiz och jag gratulerade till silvret i hockey-VM och kassabandet svämmade över av knäckebröd i parti och minut - mest parti - och såklart hade dom med sig egna kassar, så där som många utländska turister ofta (nästan alltid) har.

Och där var kunden som fått ett så fint halsband av sin son - han den rödhårige lille krabaten - och där var kvinnan med supervackra naglar och där var Monica - eller Monika med k -  (som för övrigt också har rött hår) och alltid är så vänlig.


Kom hem vid halv två och det var hett som i hetaste Afrika och jag duschade såväl harry som mig själv och så slog jag mig ned i solstolen och somnade och sov så gott. Harry hade lagt sig i skuggan under vinbärsbusken och låg kvar när jag vaknade. Hurra!

Gjorde lammfärsbiffar till middag (med fetaost i färsen) och massor med timjan och vi satt under parasollet på altanen och pv sa att lillbåten borde komma i sjön och sen blev det nån timmes pyssel med den biten. Vad han än är den gode pv, så är han verkligen  r å s t a r k. Inte för mitt liv begriper jag hur han fick upp båten på trailern, även om jag hjälpte till med några ynka stöttor.


Så ner till båthamnen - Oskars hamn som den heter av nån för mig outgrundlig anledning -.


Så där ja ...


Och vips, så hade han fått sin fiskebåt i plurret och sedan stod han där likt en gondoljär i Venedig och paddlade med ena åran och så var den lille Askeladden på plats.

Gondoljär i motljus ...

Senare på kvällen frågade jag pv om han kände till att Askeladden kommer från Norge och så pratade vi om betydelsen av det ordet och jag sa att "kanske är det som ättapjött ..?" och döm om min förvåning när det visade sig vara, bland annat, just så!

Hela tiden hade Harry koll på husse .., och när båten väl var vid sin kajplats sprang Harry och mötte upp och var så glad och sprallig. Ingenting i världen är bättre än att få vara med husse.


Lite jobbigt bara att vänta innan husse är klar ...
Harry har - med stigande ålder - blivit lite grövre och kanske mer labbelik.
Klokare, förstås.


Så hemma igen.
Hörnsoffan Ektorp är en ren och skär välsignelse (ja, jag älskar den klänningen och har tre exakt likadana och ja, ni får tro att jag är komplett galen eller ni får det kanske bekräftat ,-) och här visar pv hur han tänkt sig trappsteget till segelbåten; det ska helst byggas i teak och på så sätt ska jag enklare ta mig av och ombord när det ska seglas i sommar.


Den lilla, lilla stickan som jag haft under foten i någon veckas tid eller mera, den åkte sin väg igårkväll och det tack vare husets skeppare, tillika kirurg.
Tänk, att nånting så pyttelitet kan orsaka sån smärta och irritation!

Och nu är det fredag och om några timmar väntar kvällspasset.

Så nånting annat.
I sommar pågår en utställning av målningar (och även fotografier) av Lars Lerin, allt på Liljevalchs i Stockholm. När det nu är Emils student hinner jag inte .., jag ska arbeta direkt på måndagmorgon, men sen har jag ju tre veckors semester och då ska jag nog ta tåget upp och titta på alla bilderna från hundarna i Brasilien (ja, mest det) som han antingen fotograferat och ramat in eller delvis målat också.

Och apropå Lars Lerin!
Häromdagen fick jag ett underbart mejl från Solbritt i Ystad.
Där berättade hon om vad Lars Lerins röst en gång betydde för henne, då, när hon verkligen inte tyckte att solen sken som allra mest i hennes värld. Solbritt .., du får själv avgöra om jag får visa vad du skrev och bilden! Det viktiga är i alla fall att denne värmländske man - Lars Lerin - tycks vara så genuint vänlig och omtänksam .., så där som man redan tror att han är! 

5 kommentarer:

Cecilia N sa...

Jag skulle lätt kunna göra som du: ha flera exemplar av älsklingskläder. Det tråkiga är att man har ju inte koll på att de kommer att bli det redan när man köper dem.

Men en gång såg jag på en 2nd-hand affär en till likadan som min älsklingströja. Och gissa om jag slog till!

Cecilia N sa...

Jo just det. Stickan.
Varför skulle du Inte ha ont av den när ett hundhår i foten kan smärta?
Bra med huskirurg.

mossfolk sa...

Så klokt att köpa flera av samma sort! Och lite lustigt att jag läste det precis nu. För bara en liten stund sedan sa jag nämligen till maken att jag önskade att jag hade köpt flera sådana klänningar som den jag haft på mig idag. Den är köpt för ett par år sedan och säljs förstås inte längre.

Evas blogg sa...

Var köper du dina fina klänningar?

Evas blogg sa...

ho. Ho. Var köper du klänningarna?