måndag 21 maj 2018

Söndag ...


Först buffélunch på Tylöhus ( i Tylösand, förstås); det var Sonja som bjöd och det var så väldans trevligt! Där var hennes son Mats (som skymtar bakom glaset) och hans Kerstin och sonen Martin (ååå, så glad jag blev att han var där .., Martin har i några års tid pluggat geografi i Skottland, har väl ett år kvar och han är verkligen så trevlig!) och så var där Sonjas yngsta dotter Mia med make och tvillingpojkar som förgyllde timmarna och var så spralliga och så pv och jag själv.

Underbart fin salladsbuffé med en fänkålssallad som var ..., makalöst smarrig!
Som varmrätt var det paella, köttfärsbiffar modell mindre, samt fläskfilé i skivor.

Det blev några timmar med mycket prat och skratt .., en hel del diskuterades sommarens seglats då jag ska ta mig från båten till en ö .., alltså ingen kaj .., då kan det bli spännande värre!Därefter arbete från halv tre till kvart över åtta.
Vansinnigt varmt i butiken .., det var hemskt och senare på kvällen fick jag veta att ac:n krånglar, ja, helt ärligt visste jag inte ens att det finns nån sån! Chokladkakorna i butiken började mjukna .., då förstår ni! Och ideligen fick jag hämta papper och torka svetten ur pannan, det var bara så hemskt.

Ute vid anslagstavlan satt nu hela sommarschemat!
Så bra gjort att ha det klart så här i mitten av maj och många av namnen kände jag inte alls igen.

I bilen på väg från affären upptäckte jag att friherrinnan frågat om vi skulle stämma träff nere vid havet? Absolut, svarade jag.


Detta var utan någon som helst tvekan årets hittills bästa bad!
Eller: det som gjorde mest verkan.
Såååå ljuvligt!
Och jag har sagt det förut och säger det om och om igen: detta är inget annat än mental rening!
Man mår sååå bra när man ligger där och simmar och dyker och blir omsluten av svalt - men ändå skönt - vatten!


Och kvällssolen som lyser mot sommarhusen inte långt från Skepparstugan!


Närmare land, ja, alldeles där piren tar sin början, satt det här trevliga paret som visade sig komma från Skottland. Mannen har i helgen agerat domare i gröt-SM i på vandrarhemmet i Steninge och det var pratglada människor som spred glädje omkring sig.
Ja, får jag presentera .., Jane och Neal Robertson, goddag-goddag!


Dom hade varit här i fjol också och haft lika underbart väder .., nu tror dom kanske att så här är det för jämnan i landet Halland.  Ja, det var ett trivsamt litet möte.

Så kom jag hem till hockey-VM och syréner på rumsbordet .., men jag var för trött och vågade dessutom inte titta på förlängingen av matchen, utan gick i säng tillsammans med Harry. Lyssnade till P4-sändningen och hörde att det blev GULD och sen var det godnatt!

Nu har jag varit ute i flera timmar .., vattnat i växthuset, dragit upp kvickrot i mängder i västerrabatten .., suttit i solstolen och funderat på hur man skulle kunna plantera fler buskar .., sett och framför allt lyssnat till herr Koltrast som sitter på tv-antennen och underhåller alldeles gratis.
På andra sidan huset, där vi inte ser tegelpannorna, har fru Koltrast småttingar som piper omåttligt när hon kommer seglande mot boet.

En sädesärla kom ideligen och gjorde dem sällskap på taknocken .., Harry sträääckte ut på gräsmattan, nöjd efter den tredje avsvalkande duschen med trädgårdsslangen. Han vet precis vad som väntar när jag ropar på honom och kommer då och ställer sig intill mig.

Det är samma sak när jag ropar och frågar om han vill ha massage?
Då kommer han .., ställer sig med huvudet mot min mage och så draaaaar jag långsamt med händerna över ryggen och det händer att han  n ä s t a n  somnar, så skönt tycker han att det är.
Det är lika skönt för mig.
Nån slags ..., terapi.

Nu lunch och därefter jobb!

4 kommentarer:

Walkaboutsweden sa...

Ännu ett fint inlägg om din vardag. ♥

Å de där havet-bilderna, magiskt.

Barbro

Cecilia N sa...

Vår hund älskar att bada men är livrädd för sprutvatten. Trädgårdsslangen? No way!

Ulrika sa...

Jag älskar värmen vi har nu (fast badabstinensen är SVÅR nu när jag tillfälligt är billös) men jag hatar den inomhus. På jobbet i förmiddags trodde jag nästan att jag skulle svimma av. Köket var stekhet när jag kom, av solen, och inte blev det ju bättre av att jag skulle baka och satte igång ugnen... FY.
På eftermiddagen hade jag en tid hos nya sjukgymnasten inne i stan och det var ju stekhett ute men utomhus gör det mig alls inte lika mycket.

Imorgon blir det iaf ääääntligen bad, vare sig bilen är fixad eller inte. Tur man har snällingar omkring sig som förbarmar sig. :-D

Kram!

Elisabet. sa...

Walkaboutsweden: här kommer en drös med hjärtan som är osynliga!

Cecilia N: men det är ingen direkt "sprut" på slangen, mer ett stilla vårregn. Han älskar det.

Ulrika: ja, det är vedervärdigt med sån värme när man arbetar! Kunderna klagade också och när man lyfter flera hundra kilo, då forsar svetten från huvudet och man känner sig allt annat än fräsch! Kram tillbaka!