måndag 21 maj 2018

Resumé ...


Ja, jag vet .., ni har hört tusen gånger hur mycket vi har att göra på affären just den här tiden på året, men så är det. Det är ofattbart mycket att göra! Fem lådor med veckotidningar skulle tas in och dom gamla returneras - i vanliga fall är det klart på förmiddan -, inte en enda sekund hann vi fronta eller göra fint i mejeriet eller frukten .., och två stora burar med paket kom också! Hela tiden låg vi i bakvattnet och skvalpade! Lägg därtill subtropisk inomhushetta, så kanske ni kan ana känslan.
Och den sista returtidningslådan plomberades vid femtiden!

Vid halv sex tog jag mig en kopp kaffe ..,  (hade först avlöst Cornelia i charken och Emma i kassan) tittade på Gunilla i fönstret och tänkte att det verkligen hade varit trevligt att ha henne kvar i livet .., och på ett av papperen på bordet står att vi för en tid sedan, kanske var det i påskas, var nr 1 i Sverige när det gäller Hemköpsbutiker, jag tror det handlade om procentuell ökning, ja, det var då alla sommarhusgästerna kom!

I den andra bunten återfinns resultatet av KU-inspektionen .., allt som måste åtgärdas och förbättras.
Det fanns sånt också.


När klockan var halv nio åkte jag hemåt.
Stannade till i Steninge .., gick ner till stranden och havet låg alldeles spegelblankt!


Det var nästan magiskt.
Alldeles ensam var jag - förutom några män som stod och fiskade ute på Storaskär - och det var svalare i vattnet än igårkväll, men så skönt ändå!

Svalt vatten mot pannan .., det är verklig lycka!
Kände hur lugnet kom över mig.


När jag simmat en stund för mig själv och virat handduken om mig .., gick jag i sakta mak upp mot bilen. Hela tiden hörde jag ejdrarnas rop och en strandskata, denna underbara fågel, flög förbi ovanför mig.

Och jag fick sällskap till bilen av ett par i trettiofemårsåldern kanske .., han pratade göteborgska och hon var från Harplinge och han sa hur härligt det var att bada naken .., ja, han hade testat det i Varberg på något naturistbad och det var sån otrolig skillnad, sa han.

Då berättade jag om den där mannen som i fjolsomras spatserade omkring i Adamsdräkten på stranden och liksom visade upp behagen så gott som det nu gick och friherrinnan och jag själv satt i var sin solstol och undrade vad han höll på med?
Jag är ingen nakenbadare .., men friherrinnan skulle nog gärna skippa baddräkten för jämnan, ja, om det gick för sig. Pv också, tror jag.


Sen hemåt.
Fixade te från pepparmyntan från pallkragen .., slog mig ned i loppisfåtöljen .., tänkte att nu är det bara fem veckor kvar och jag sms:ade med sonen och det bestämdes att vi åker till Malmö på lördag och sover troligen över tills på söndag och så hem igen. Åååå, så roligt det ska bli!


På Instagram såg jag inte bara Turtlans käreste Martin hålla föredrag för landshövdingen i Värmland, nej, jag såg också det här härliga brudkortet som sannerligen värmde mitt hjärta.
Glada och uppsluppna småttingar och en i mina  ögon vidunderligt vacker brud!
Ja, brudgummen går ju inte av för hackor heller.

Over and out.

6 kommentarer:

Cecilia N sa...

Ja nu har jag också varit på vigsel i Windsor. Svt play är en välsignelse när arbetstider inte passar med omvärldens tider.
Väldigt vacker brud och stilig brudgum och härligt vigseltal.
Och den skuttiga hästen i förridningen (Plymouth eller vad den kan ha hetat) fick mig att tänka på fnorkbloggens skuttiga vita häst, salig i åminnelse.
Stickning och glutta på bröllopsgäster är en finfin kombination.

Rexxie sa...

Hoppas att brudgummen har fått lite Diana-gener; prinsarna i England förfaller redan i tidig ålder...

Elisabet. sa...

Cecilia N: instämmer!! Nu hade jag ju tagit ut en semesterdag, så för mig var det inga problem ...,men hade jag inte haft den möjligheten, ja, då hade det varit en välsignelse med play.

Rexxie: ja, men så farligt är det väl inte? Andrew ser välhållen ut, tycker jag och Harry är ju så charmig, så det går på ett ut. (Ja, jag känner honom förstås ,-)

Steel City Anna sa...

Så himla fina bilder på brudparet o alla näbbarna :)

Låter underbart att bada i havet, naken eller ej :) när det gäller nakna gubbar så är det nog många som helst slipper se dem.

Elisabet. sa...

Steel City Anna: jag har en känsla av att dom allra flesta män anser sig vara Guds gåva till mänskligheten - i dom flesta avseenden - ,-)

Tony sa...

Fina bilder och som vanligt en bra text.