söndag 17 juni 2018

Äntligen! 


.... kommer regnet!
Pv - flitig läsare av SMHI:s prognoser - var lätt besviken igårkväll när dom uteblivna 20 millimetrarna nederbörd bara blev till en fjärdel .., men nu, söndagmorgon, hör jag hur regnet slår mot uterumstaket. Det är där, i en av fåtöljerna, som sigge krupit ihop och sover så gott.


Och igårkväll: ett så underbart roligt jobbpass!!
Frånsett att den nya ac-anläggningen brakade samman och orsakade ett mindre Niagarafall mellan kassorna (kylmontören kontaktades bums och Elin torkade upp allt vattnet i rekordfart), så var det så vansinnigt roligt att arbeta! Mesta delen av tiden var jag på golvet och fyllde upp så gott jag kunde, gjorde brödvagnarna (två stycken nu på sommaren), räknade kassorna, frontade och fyllde på i mejeriet, gräddade bröd och så var det ju inhopp i kassan, men ändå, det var länge sedan man kände att man verkligen hann med nånting! Ååå, så roligt det var!

Kom hem vid halv tio och då var jag totalt ledbruten, men så lycklig!
Den där tillfredsställelsen .., att veta att vi tillsammans gjort ett bra jobb, det är verkligen härligt!


Men priset blev högt.
Bilden togs nu på morgonen.
Nåväl, bara sex arbetspass kvar.


Vaknade som alltid vid halv fem i morse och lyssnade då - för säkert femte gången - till avsnitt 137 i USA-podden. Det är som förgjort: jag somnar alltid ifrån det på kvällen, men nu lyssnade jag igenom hela avsnittet. Tänk, jag har hängt med i alla avsnitten och det som bara skulle bli analyser och annat inför det amerikanska valet, det tar aldrig slut i och med att det blev en sån oförutsägbar president!

Medverkande i det här avsnittet var även Sveriges Radios korrespondent i Washington, Kajsa Boglind. Googlade på henne och fann detta.

Stor glädje blev det också när Elin tackade ja till att arbeta två timmar längre på måndag, vilket innebär att jag hinner se matchen mellan Sverige och Sydkorea! Så kul! Sen väntar en ledig tisdag.

För övrigt intet nytt under solen; den som vi - tack och lov - inte ser skymten av just nu. 
Måtte det regna länge! 

3 kommentarer:

Cecilia N sa...

Grattis till regnet.
Här kom det något som "dämpade avdunstningen något" igår.

bettankax sa...

men ditt knä Elisabet, inte klokt vad det är svullet. Går inte svullnaden ner under natten?
Det blir bra att du snart ska ta det lugnare och inte belasta på samma vis som du gör när du arbetar.

Elisabet. sa...

Cecilia N: det blev kanske inte så mycket som vi önskade, men det kanske kommer mera?

bettankax: jo, det la sig under natten och jag hade inte ont när jag vaknade, lite stelare bara ,-)