onsdag 20 juni 2018

Onsdag ...


Ja, det bilden visar är den oretuscherade sanningen.
En soffa där den sjuke pv har legat tillsammans med harry (där serverades te och smörgås) ., en bukett från rabatten .., min hudkräm som jag har flera flaskor av (en är märkt Bettan och står ofta intill kassan på jobbet) .., där är mitt sista ordinarie arbetsschema ..,några böcker .., och på den vänstra delen av soffan ligger instruktionshäftet till robotgräsklipparen.

Det högra fönstret visar utsikten mot det som är tänkt ska bli ett stort vardagsrum.
Nån gång, alltså.
Pv började storslaget men kom av sig och nu har småfåglar gömt solrosfrön i rockwoolen i taket och på vissa ställen har sjoken lossnat och det ser förstås hemskt ut, men ska väl åtgärdas nu när den idoge får gott om tid.
Egentligen tycker jag att det känns onödigt.
Andra människor flyttar till mindre boenden när dom blir äldre, vi utökar.


Och pv är sjuk; ligger däckad i feber och förkylning och harry ligger troget vid sin husses fötter.
Det är väl tur att eländet brukar gå över tämligen snabbt, för till veckan, kanske redan på måndag, ska det ju seglas.


Och idag arbete från halv tre till kvart över nio.
Fyra pass kvar.


Igår kom med posten ett härligt brev och så en gorillateckning!
Nej, det var inte det här .., det här har Hilda tecknat och målat när hon var yngre och man ser ju redan då att valet av yrke - hälsopedagog - nog är det rätta för henne.

Gorillan .., och gräs och sol och två moln.

Det där brevet som kom och gladde så mycket, det var lite av tankeöverföring med det .., ty jag hade också - någon timme tidigare - gjort i ordning ett brev/paket till avsändaren, men det går inte iväg förrän idag.
Tänk, att det kan vara så roligt att vara brevvän med en treåring!

Tittade precis till sjuklingen som ligger i Gunnars Rum.
Stackars krake.
"Ja, jag låg i natt och tänkte på allt som måste vara klart inför seglingen ...", sa han.
Själv gav jag honom en Treo i morse.
Ja, jag vet .., Treo är för värk, men säg vad inte en Treo kan åstadkomma .., han blev i alla fall piggare.

Ungefär så.

6 kommentarer:

Anonym sa...Krya på dig Pv

det är inte dåligt att ha en tre åring till brevkompis.


friherrinnan

Lena i Östersund sa...

Jag gillar bilder av den oretuscherade sanningen och ogillar bilder av den osanna retuscherade sanningen��

Bert Bodin sa...

Alltså ... Rätta mig om jag har fel. Men jag tycker ni är förkylda stup i kvarten där i Halland. Är det så nyttigt att bo där?

Icke desto mindre önskar jag snabb tillfriskning.

;-)

Monet sa...

Fortsätt att ge pv Treo. Det är ett mer ön hundra år gammalt universalmedel (acetylsalicylsyra) som alls icke är enbart mot värk. Det är också febernedsättande och inflammationshämmande och innehåller dessutom koffein som i kombination med det andra ger en uppiggande verkan. Fungerar tio gånger bättre än Alvedon men ger lättare mindre magblödningar. Går därför utmärkt att kombinera med Losec för att slippa ont i magen. Men var försiktig om det äts annan blodförtunnande medicin med tanke på flimret. En tablett Trombyl är ca en kvarts Treo!!

Håller med Bert om de många infektionerna men så är det när man bor längs den fuktiga och ofta blåsiga västkusten. Jag var ständigt sjuk under hela min skåneuppväxt och blev inte infektionsfri förrän jag flyttade till Stockholm med torrare och mindre fuktiga vintrar. Sen är jag förbluffad som vanligt över att man idag inte håller sig i säng när man är sjuk. Mellan lakan, inte i soffor med plädar där man riskerar att gå upp alltför många gånger, bli distraherad, titta på tv, inte vila fullt ut. I sängen med pyjamas ska man vara med svalt och mörkt rum, vatten på nattygsbordet, febernedsättande, näsdroppar, lätt mat på bricka och SÖMN. Gammalt husmorsknep som aldrig förnekar sig! God bättring!

Jessica sa...

Vad mysigt ni har det :)

Krya på PV.
Kram kram

Elisabet. sa...

Friherrinnan: ja, det är underbart roligt med unga brevkompisar!

Lena i Östersund: tack för det!

Bert Bodin: fast pv blir nästan alltid sjuk så fort det blir ett längre lov, så har det varit så länge som jag känt honom. Det här med förkylningar här nere .., när jag var gift med Tommy, så hade han ofta bihåleinflammationer när vi flyttade till Skåne. Läkaren sa att det var så typiskt när norrlänningar vana vid ett torrt klimat flyttade söderut nära havet .,. då blev det just så där. Men pv borde väl vara van?

Monet: ja, jag håller helt med vad beträffar Treo. Han har varit motsträvig, men ser ju att han blir piggare. Det där med soffan .., det har nog med fotbolls-VM att göra och det är väl som med Treon, det piggar upp ,-)