lördag 23 juni 2018

Midsommardagen ....

Byte av kalsonger varje dag. Det är viktigt.

På Instagram och andra sociala medier ser jag hela tiden bilder från midsommarfiranden runt om i landet. Det är dans kring stången och tjugo personer runt somriga matbord .., det är musik och dans och snapsvisor. Här, hos oss, var det lugna gatan.

Det var mycket fotboll och det var hänga-upp-tvätt och promenad mer harry, allt medan pv ägnade sig åt förberedelser inför seglatsen över Kattegatt. Mycket är redan avklarat och nu känner han sig pigg och kry igen. Alldeles nyss såg jag honom köra upp några skottkärrelass med ved. Han tror att bara två omgångar till behövs, sen är det klart .., sen har tömt dom tio kubikmetrarna björkved, fördelade på fem enorma säckar.
Fantastiskt!


Min före detta svägerska brukar alltid säga "ja, alltid är det nåt", så där som att livet är en enda räcka av elände. Är det inte det ena, så är det nånting annat. Aldrig får man vara riktigt glad.
Fast så tycker jag inte att det är och det tror jag nog inte att hon heller tycker - egentligen -.

Men ..., hade detta varit hennes ljuddämpare som trillat av och hamnat på uppfarten, då vet jag vad hon hade sagt. "Alltid är det nåt".

Jo, jag tyckte väl att bilen lät underligt när jag lämnade affären igår och pv upptäckte vad som felades och försökte få dämparen att hålla sig på plats med hjälp av ståltråd, men se det gick inte.
Undrar hur populära vi blir när det idag ska köras till Skallkrokens hamn ..., det låter kanske som om Hells Angels är på gång?
Och nu är det helg och Toyota har stängt och ..., ja, ja.
Det ordnar sig.

Ikväll är det superviktig fotbollsmatch, Sverige mot Tyskland och jag har, för en tid sedan, (när jag inte kollat spelschemat) tackat ja till att ta Emmas pass, men väl där brukar man inte bry sig lika mycket. Det lär nog bli tämligen öde i butiken.
Arbetar halv tre till kvart över nio, ikväll tillsammans med Cornelia A.
Från henne kom det allra raraste sms igår och det känns bra att arbeta sista Ordinarie kvällen med denna alltid så rara tös.
I morgon har jag ett dagpass och det känns perfekt att sluta med ett sånt.Ett  s t o r t   lugn har kommit över mig.
Jag är så tacksam att jag har fått leva så pass länge att jag får vara med om detta .., jag menar, att ha fått arbeta i fyrtiosju år och nu få avsluta det hela på ett bra sätt.

Bilden här ovanför är från Mjällomslandet i Höga Kusten.
Där satt vi - pv och jag själv - och åt tunnbrödmackor med kaviar och drack pulverkaffe, allt medan vi väntade på att båten skulle ta oss till Ulvön.
Paradiset, rakt av.

2 kommentarer:

Turtlan sa...

Jägermeister och nödraketer :-) Ja då klarar man det mesta! Hur många sjömil är det över till Arnholt?

Tänkte samma igår att här låg jag och hostade och Martin fick förströ sig bäst han kunde. Såg bilder från allehanda firande och saknade det så mycket. Men på samma gång brydde jag mig inte för orkade inte. Mest bekymrad om Martin kan bli sjuk också! Vill inte det!

Ja vi gjorde ju också en resa längs Norrlandskusten för några år sedan som var så fin! Fint väder och nya miljöer! Åker gärna däråt igen!

Har herrarna en AIS på båten eller i telefonen? Då kan man se dem på Marine Traffic nämligen.

Bert Bodin sa...

Hihi ... Skulle vilja uppleva dig körande en ljuddämparlös bil, öppna fönster, hög musik från bilstereon, fladdrande hår ...

Och Pv vid sidan om skrålande SOMMARNATT med en ölburk i handen.

Be någon filma! Snälla!

😎