måndag 18 juni 2018

Sista dagarna ....


Söndageftermiddag och jobb tillsammans med Erik.
Det var vi två och mängder med kunder och jag undrar jag hur många steg Erik skulle ha fått på sin räknare, om han nu hade haft en sån? Ideligen fick jag ropa på hjälp till kassa 2 och att inventera frimärksrullarna för att se vad som skulle beställas hem, det tog flera timmar - det som i vanliga fall görs på ett kick -.
Inte så att det var ovanligt mycket frimärken (det är tilläggsporton som finns i olika valörer, 50, 40, 30, 20, 21, 10, 9, 5, 2 och 1-kronors), men hela tiden kom annat emellan.
Sju minuters rast blev det.

Jag tänkte, när jag körde hem, att nog kommer tillvaron att bli åtskilligt fattigare utan alla dessa möten som uppstår i en butik.
Där var lilla rödhåriga Emilia som berättade att familjen skulle resa till Florens .., där var kunden Lasse vars fru legat sjuk men piggnat till och då önskade sig Skogaholmslimpa med gott pålägg (ja, det hade hon drömt om) och Lasse uppfyllde hennes önskan och sa att nu hade han i alla fall gjort sitt för tillfrisknandet. Och där var mannen som sedan något år eller mer tillbaka är ensamseglare och som skickat många brev till en kvinna i Sydamerika och nu - äntligen - hade han varit där på besök och efter en stunds prat tog han upp sin mobil och visade en bild på en vacker kvinna som såg så rar ut.

"Nej, det är inte nåt sånt ...", sa mannen och log.
Men nog undrar jag. Han såg väldigt glad ut när han visade bilden.

Just innan stängning dök till min förvåning Hilda och Patrik upp i kassan!
Dom hade varit i Ullared och handlat sånt som behövs när en liten krabat snart ska komma till världen och jag blev så häpen - och så glad - av att se dem!
Nu är det inte långt kvar. En månad bara.
(Själv har jag alltid gått över den beräknade tiden .., som längst två veckor).


Nu är klockan kvart i sju.
Jag har varit vaken sedan halv fem och kaffet är klart .., pv sover .., med harry intill sig .., och jag har huvudvärk och ska ta mig en Treo.

Svalare ute.
Sticketröjan har fått träda i tjänst.


5 kommentarer:

Cecilia N sa...

Här regnar det nu.
Hunden har fått mat. Jag är halvvägs genom frukosten, dvs sitter i soffan med kaffet.
Maken sover.
Jag ska dricka upp kaffet, borsta hår och tänder, byta om och ta med en lunchlåda till jobbet.
Idag ska jag slåss med att få ut en sökbar konfirmandannons på nätet. Vi är inte helt överens, programmet och jag.
Sen ska jag koncentrera mig på midsommarhelgen.
Ledig torsdag och fredag. Men på fredag har jag ett frivilliguppdrag som är hedersamt.

Turtlan sa...

Å jag har sovit dåligt och knäppt inatt. Sjuk! Känns som har feber men inte kollat.... Kom från ingenstans igår em. Så hemma från jobbet. Idag och imorgon har jagbokat upp sånt som var lite måsten bli fixat i det som är mitt ansvarsområde för sen blir det mest ”vanligt” vårdecentralsarbete fram tills semestern. Så nu kör det ihop sig!

Men men är man sjuk så är man. Nu var det inte ens metod att bita ihop någon lösning. Sängen o soffan blir det. Visserligen kan jag se matchen men mkt mkt hellre hade jag jobbat!

Hoppas jag är bättre imorgon så vi kan hämta nya bilen imorgon. Det borde gå...!

Elisabet. sa...

Cecilia N: här vankas jobb i eftermiddag, men snälla Elin tar min första timme, så hinner jag se fotbollsmatchen. Fri morgon. Sen återstår tre arbetsdagar. Lycka till med konfirmandannonsen!

Turtlan: Trist när man inte känner sig kurant! Jag tror aldrig jag har varit med om att vi sålt så mycket nässpray som i hittills, ja, i affären. Krya på dig!

Jessica sa...

Jag älskar mitt jobb på det sättet.. iallafall vissa kunder fäster man sig verkligen vid.
Jag har jobba i samma butik i 18 år i oktober och vissa kommer man väldigt nära.

Elisabet. sa...

Jessica: ja, just så är det!