tisdag 31 juli 2018

Inte gift vid första ögonkastet ...


Igårkväll, eller natten mot idag, kunde jag inte sova och då låg jag i sängen och mobiltittade på den norska varianten av "Gifta vid första ögonkastet". Det kan tyckas oerhört banalt, men se, det tycker inte jag! Tvärtom! Man får så många insikter och det värsta är att man ibland ser sig själv i somliga medverkande och det är ju måttligt trevligt, men säkerligen hälsosamt.

Man får följa tre par.
I åtminstone två av paren är det kvinnan rakt av som bestämmer det mesta och det är bara för brudgummen att försöka anpassa sig. Hos det tredje paret är det krångligare - rent känslomässigt - och jag är fullkomligt övertygad om att jag - i något sammanhang - har träffat den kvinnan (Anna), eller så har hon varit med i något tv-sammanhang tidigare?
Sex av tio avsnitt har jag avverkat.
Helt bombsäker är jag att två av paren kommer att dela på sig, men det där tredje .., nja, där är det lite knepigare.


Vad har vi annars gjort idag?
Inte mycket.
Jo, pv har röjt i ett fristående skåp i köket där det mesta var hans grejer, utom en sak, som gjorde mig nåt så vanvettigt lycklig .., en liten nyckelhållare som jag en gång för evigheter sedan fick av Emma!
Tänk, att man kan bli så glad av en sån liten sak!
Nu ska pv fixa ett nytt hål, så kan jag använda den till husnyckeln!
Hurra!


Och så har vi suttit i skuggan och ätit skivor av vattenmelon och jag har slängt ut småbitar till fåglarna och fyllt på vatten så dom också ska ha nånting att svalka sig i .., och strax efteråt kom två skatungar och en av dem gick med öppen näbb (på vid gavel) och drack från järngrytan där jag alltid har påfyllt och sen torkade skatan sig om näbben på det snustorra gräset!
Efteråt bar jag upp grytan lite längre upp på tomten, där jag såg att skatorna försvann in genom gärsgården, för oj, så på sin vakt den var när jag satt en bit därifrån.

Jo, vi satt under körsbärsträdet - det där välsignade trädet - som ger sån skugga!
Aldrig att det trädet ska tas bort!!

Nu blir det stekt fisk till middag ..., jag hör hur potatisen kokar .., och det längtar jag efter!

(Och vi har badat i havet och jag räknade till femtioen bilar parkerade dels på stora parkeringen, men även längst själva vägrenen här intill!)

8 kommentarer:

Cecilia N sa...

Och jag har också badat i havet här ikväll. Underbart att gå i utan att tveka. Jo, lite på midjan, men nästan inte alls faktiskt.

Bert Bodin sa...

Fåglarna behöver vatten. Både som dryck och för bad. Så populärt som vårt stora krukfat med vatten under en gran har blivit, har det aldrig varit förut. Det badas friskt morgon, middag och kväll.

Elisabet. sa...

Cecilia N: jag har sett människor t v e k a att doppa sig i det här varma vattnet!! Det är inte ens ljummet; det är varmt! Obegripligt. Men kanske har vi människor olika slags värmesystem?

Bert Bodin: det var så roligt igår att se dem blaska av sig .., och dricka. Och man känner sig så "god" :)

Rexxie sa...

Jag kollar också på norska Gifta... och näe, det är inget av paren som kommer att hålla.

Jösses vilka dominanta norskor de hittat! (och snygga norrmän :-) )

Elisabet. sa...

Rexxie: möjligen att det lite äldre paret (allt är relativt) kan börja om .., men annars verkar det hopplöst. Stackars arme man som hade köpt fel hushållspapper!!

Elisabet. sa...

Rexxie: ps: den äldste av männen (väl ...? han där hon inte kan bestämma sig) är ju vanvettigt grann!

Anders sa...

Japp, det var just honom jag menade i första hand! 😀

Elisabet. sa...

Anders: ,-) Men hon tycks ha ändrat sig .., kanske när hon såg huset ,-)