lördag 14 juli 2018

Lördag i landet Halland ...


Men först var det fredag och jag arbetade extra från halv tre till halv tio.
Det visade sig bli den bästa dagen hittills under året (försäljningsmässigt) och jag överdriver inte om vi gav järnet hela tiden, frånsett tio, femton minuters paus då en kopp kaffe blev så livgivande som den kan bli.
Alla kassorna var bemannade mest hela tiden .., och vi hann inte med nånting annat än att försöka korta köerna! Men jätteroligt samtidigt! Jag tänkte flera gånger på hur oändligt mycket jag älskar det här jobbet - som inte är mitt jobb längre - inte på riktigt.
Trevliga kunder och helt underbara arbetskamrater!
Sista två timmarna var det Hampus och jag själv.
Det är Hampus som läser till läkare och en gång kanske man kommer till honom som patient, ja, vad vet man. Lugn och trygg, en fin kollega, precis som de övriga.


I vanliga fall stämplar vi ofta ut senast tio över nio, men igår visade klockan på halv tio och jag som stämt träff med pv i Skallkrokens hamn (där han har båten) för ett kvällsdopp utanför piren. Nåja, han hade ägnat sig åt att fixa med båten, så det gick bra ändå och det var bara jag som badade.
Ljuvligt.
Ljuvligt.
Ljuvligt.


I icke-motljus såg det ut så här när vi gick mot bilen igen.
Hela natten hade jag så ont i mitt högra knä, men det är ju inte underligt .., om man först sitter tämligen stilla i en båt i en veckas tid och därefter mest filurar på här hemma. Sen står man rakt upp ner nästan sju timmar på raken .., ja, det kan ju vem som helst räkna ut att tar på.

Nu väntar fem dagars arbete nästa vecka, men sen är det lugnare.

Och så har äldsta dottern med man och hund - Charlie - kommit.
Harry blev så totalt vettskrämd så han skrek rakt ut när han upptäckte den här unge tonåringen, men nu håller han väl på att lugna ner sig lite. Han har dåliga nerver, herr Harry. (Dom råkade ju i våldsamt slagsmål sist dom sågs och båda två fick sig några bett/ärr).

Nu håller vi tummarna att dom vänjer sig så sakta vid varandra .., vad gör vi annars?

4 kommentarer:

Steel City Anna sa...

Oj, stackars Harry :) hoppas det går lugnt till!

Anders sa...

Men vart har du tagit vägen nu då? Fortfarande ute och seglar??

mossfolk sa...

Ojojoj, tant här behöver snart skaffa sig en bok när det är så glest mellan blogginläggen i landet Halland ;)

Elisabet. sa...

Steel City Anna: det har varit lite incidenter och harry är så otroligt harig .., men liiite bättre går det nog. Och på promenader går det riktigt bra.

Anders och mossfolk: Helt ärligt tror man inte att någon ändå läser här, så då känns det inte så hemskt om man inte orkar skriva ,-) Eller om annat kommer emellan. Det har varit så mycket nu efter att jag slutat ,-)