fredag 28 september 2018

Fredag och snart helg ...



Var på jobbet en halvtimme för tidigt, men pv skulle in till sitt vikariat och behövde bilen och i och för sig älskar jag att vara ute i god tid .., då kan man i lugn och ro göra allt klart inför öppnandet av butiken klockan åtta.
Det var en ljuvlig morgon med hög och klar luft.
En hel del höstkänsla!



Slutade klockan två .., fick skjuts hem av friherrinnan .., sen ringde pv och frågade om jag ville vara med vid båtupptagningen - torrsättning heter det visst - (lärde Ulrikas käresta mig). Det blåste nåt hemskt nere vid havet och hur jag än bar mig åt, så kom vinden åt mig.
Till sist satte jag mig i bilen hos Harry och det var inte långt ifrån att jag somnade.
Sååå trött var jag.



Det tog en timme eller två innan allt var klart och jag vågade  i n t e  titta på när pv:s båt hängde i luften och skulle sättas ned i den rostiga båtvaggan, men det gick bra. Nu är det gjort.
En kvinna i blå jacka kom och bjöd på varm korv med bröd, så där utan vidare ..., och jag tänkte att det är ju makalöst så många vänliga människor det finns!

Och härlig dag på jobbet var det.
En ung kvinna på nitton år visade sig vara au pair här i Haverdal .., hon kommer från Italien, i närheten av Venedig, och påstod sig stortrivas med såväl arbetet som tillvaron i övrigt. Så roligt!
Sedan Maria au-pairade i London och Anna pluggat i Australien, har jag en gång för alla bestämt mig för att försöka välkomna ungdomar från andra länder som kommer och handlar .., ja, jag vill verkligen vara snäll mot dem, så där som jag önskade att andra skulle vara vänliga mot döttrarna när dom var långt hemifrån.
Den unga kvinnan presenterade sig som Chiara (som betyder ljus på italienska, sa hon)  och hon lärde mig vad välkommen heter också, så jag tog henne i hand och sa "Benvenuta Chiara!"

Ja, det är ju det bästa med jobbet .., alla dessa småmöten.

Nu är jag så trött, så jag funderar på att gå och lägga mig, fast klockan bara är åtta.
Jobb i morgon från nio till tre. Kanske till fyra.

Ajöken, sa fröken.

2 kommentarer:

Jessica sa...

Håller med dig, älskar då man hinner småprata med kunderna :)

Vad roligt att komma in och jobba så där lite när det behövs. Värdefullt för både dig och butiken kan jag tänka mig.

Elisabet. sa...

Jessica: ja, det är helt perfekt! I våra yrken träffar vi ju så otroligt många människor och att då plötsligt sitta hemma själv ..., nä, det är inget för mig. Inte varje dag i alla fall.