lördag 29 september 2018

I parti och minut ....


Det blev fyra dagars extrajobb den här veckan, alltså som förr i världen och idag blev en dag att minnas. Hemköpskoncernen firar sextio år (jag har tydligen skrivit sextiofem, men det är sextio) och idag var det kalas i butiken!

Jag började klockan nio och det blev direkt till att skära till femhundra bitar prinsesstårta.Tårtorna hade varit frysta men tinat upp och varje tårtlängd räckte till sju bitar, sen är det bara att räkna. En sak kan jag säga .., jag är sugen på mycket ikväll, men absolut inte tårta!
Vid elva började kalaset .., det var tårtbitar och kaffe eller cider och mängder med människor - kända och okända - kom och kalasade med oss!

Och så blev det kassatjänst och mejeriet och baka och fylla på bröd och sedan ta sig an fruktdisken, sen började det lugna ner sig och vid tretiden kom pv och slog sig ned i fikarummet för att vänta på mig och där han fick gotta sig åt tårtskruttbitar, såna som liksom ramlat ihop. Han tycktes lycklig.

Egentligen är vi ikväll bjudna till friherrinnan på tack-för-att-ni-hjälpte-till-vid-flytten-middag, men jag är för trött och sen har vi redan bjudits en gång tidigare. Hon lär ha fullt upp ändå .., sjutton personer tror jag nu att det blir som kommer! Jo, hon har en stor och trofast vänkrets, men så är hon ju likadan själv. Vän, - och trofast. Verkligen.


Igår var det också arbetsdag och jag var mer eller mindre döslut på när jag kom hem.
Gick i säng vid nio och somnade rakt av, ja, jag läste hela DN först och sov sååå gott.
Nu kanske vän av ordning tänker att "är hon då inte riktigt klok som arbetar extra och blir så trött"
Jo, det är hon.

Att bli trött är inte farligt och jag tycker om känslan att ha jobbat hårt.
Ännu mera tycker jag om känslan att veta att jag arbetar ihop pengar till mitt sparkonto; till någon härlig resa eller nåt annat och då är det arbete som gäller.
Andra vill absolut inte sätta sin fot på sitt förra jobb, ja, det är ju så det är, vi människor är olika.

Bäst idag var att jag kom ihåg namnen på småflickorna Siri och Alma, två systrar .., och så var August där och hälsade på också (handlade med sin mamma) och många andra rara kunder!


Carina, en gång mejeri, - och brödansvarig - numera pensionär även hon - hade även hon kallats in och hon pinnade på med sitt förra ansvarsområde och på sluttampen kom Anne-Marie och handlade, säkerligen saknad av många äldre.
Anne-Marie som arbetade i charken och var så lugn och trygg och småpratig.
Och Gunilla - salig i åminnelse - är alltid med oss, men numera i form av ett inramat fotografi i personalrummet. Det här fotot. Kanske hade hon då ett år kvar att leva?


För övrigt?
Tsunami i Indonesien .., polisjakt i Danmark .., ett elände med regeringsbildandet och pv som till slut skrev ett mejl till en av partiledarna (för övrigt den som jag röstade på) och skrev att nej, han röstade inte på honom, men tycker ändå att han verkar vara en klok karl och så kom förslaget .., ja, han har ännu inte hört av partiledaren och jag bara ler ,-)
(Nu förstår väl att detta skrivs med ett leende. Ingen förväntar sig ett svar, men ändå, han skrev!)

Och jag kokar färsk kyckling som ska ätas med ris och stark currysås .., pv ligger på soffan och det är precis vad jag också ska göra. I morgon är jag helt fri!! (Ja, jag är ju pensionär ..-).

Trevlig helg till er alla, ni som eventuellt läser här.
(Tråkigt att steelcityanna har tackat för sig. En efter en försvinner. Snart är vi väl utrotningshotade, vi bloggare som är kvar).

15 kommentarer:

Annannan sa...

Men här är en Anna som är kvar! Och är så glad att du skriver. Jag skickade ju ett sånt mejl till han somförhoppningsvis kommer att fortsätta styra kommunen jag kommer från. Och fick svar, fast CI har ju varit klasskompisar så det är en annan sak.

Hiskeligt med polisjakten i Danmark. Man undrar ju väldeliga.

Lena i Östersund sa...

Jag läser dina ord men är rätt usel på att kommentera. Jag hoppas du fortsätter skriva, det är så trevligt att följa med i din vardag. Särskilt roligt var det att vi fick följa med på din resa till Stockholm.
Önskar dej en trevlig söndag och hoppas kycklingen smakar när det blir dags för den.
Kram från Lena i Östersund som för övrigt överraskade mej själv med att baka en äppelpaj idag☺ Detta sker inte särskilt ofta i detta hushåll så du förstår att det känns om inte festligt så iallafall lite extra.

Bert Bodin sa...

Utrotningshotade? Nähäädu! Hos mig kommer folk tillbaka. Det gäller att hålla ut. Vi är bra.

Turtlan sa...

Nyfiken i en strut undrar verkligen vad PV skrev? Å till vem. Gissar nog på....

Så småningom får vi kanske veta?

Hon som inte bloggar längre...

Elisabet. sa...

Annannan: ja, det är bra att du är kvar! Så tomt det skulle bli annars! Jag har många gånger tänkt att du och pv liknar varandra i mångt och mycket och än mer övertygad är jag nu ,-)

Bert Bodin: men det är nog bara en tidsfråga ...

Lena i Östersund: kycklingen blev jättegod! Ja, kanske inte just kycklingen, men tillsammans med ganska stark currysås och ris! Jag orkade inte ens göra en sallad .., inte en enda grönsak till, men gott ändå. Och tack för vänliga ord!

Turtlan: ja du .., du skulle bara veta! Men det vet du kanske; jag har ju inte dolt var jag ligger politiskt; jag är en mittenmänniska och pv mera vänster, men framför allt miljöintresserad.

Annannan sa...

Jag tror du röstar på det parti som jag alltid funderar på om jag ska rösta på, och PV på det som det alltid slutar med att jag röstar på i alla fall. Men det är ju bara vad jag läser mellan raderna. Jo, vi har nog mer än en likhet.

Elisabet. sa...

Annannan: haha .., ja, du har säkert rätt! Och jag blev så glad när han avslutade mejlet med att "jag tror att du är en klok människa", även om pv nu inte röstat på just partiledaren ifråga. Då kändes det som om han - pv - respekterade även mitt val, även om vi tillhör olika block.

Ulrika sa...

Och jag vill egentligen blogga mycket mer, men smärtan sätter ofta stopp. Men jag tycker verkligen om formatet, det gör jag.

Tack för det fina kortet, jag blev så glad! Kram!

mossfolk sa...

Här är en till som är hemskt nyfiken på förslaget. För min del får man mer en gärna säga upp blockpolitiken.

Vardagsbloggarna blir verkligen allt färre, för att inte tala om kommentarerna. Kanske för att det är så mycket lättare att lägga upp en bild på instagram... eller bara klicka på ”gilla”?
Själv har jag, långt efter alla andra, börjat tycka om instagram, med ögonblick och korta vardagsbetraktelser, men tycker inte alls att det kan ersätta bloggarna. Och jag är sååå glad att du fortfarande skriver -sluta aldrig med det ❤️

Elisabet. sa...

ulrika: tack själv Ulrika! Och bra så länge du orkar hålla låda i bloggen!

mossfolk: jag är ju - förstås - igång på såväl instagram som här på bloggen. Med facebook blir det allt mindre, det är kanske också en självbevarelsedrift, eller en drift att bespara vänner mina tankar på precis alla sociala medier. Twitter blev jag aldrig bekant med på riktigt. Mina barn gapskrattade och sa att "nej, mamma kommer inte att haka på tvitter, man måste skriva så kort där!" :)
Och jag säger samma sak till dig, Karin: håll ut med bloggandet!

Anonym sa...

Jag är inte på Instagram, och saknar såååå de gånger du inte skriver. Jag följer inte så,ånga bloggare, men när nån plötsligt inte skriver på länge, då blir jag lite orolig. Speciellt när det är nån som har det lite kämpigt. Håll ut Elisabet! ellem

Kerstin i Dalarna sa...

Jag blir också så glad av att läsa dina betraktelser om folk och livet - stort som smått. Usel på att kommentera, men hoppas bli lite bättre på det framöver.
En månad kvar på mitt "kappsäcksliv". Längtar till att få börja MITT liv, även om det blir kämpigt.
Kram från Kerstin i Dalarna

Anonym sa...

Till alla nyfikna vill jag nu öppna på förlåten och berätta vad jag skrev till; ja till herr Björklund då alltså.

Eftersom det behövs en blocköverskridande regering där egentligen både S och M behövs för att uppnå majoritet tyckte jag att Björklund skulle bli statsminister i en sådan. 28 + 19 + 5 blir ju drygt 52 % om vi tar med decimalerna.
Många saker är de tämligen överens om, en del saker får förhandlas och kompromissas. Annie Lööf har varit så himla elak mot Löfvén så hon får inte vara med. MP skulle kunnat ingå men då tror jag tyvärr att de hamnar under 4-spärren vid nästa val så det är bättre att de står utanför, men kan vara bra att förhandla med. Jag förtydligade med att Löfvén aldrig skulle kunna sitta i en regering med Kristersson som statsminíster, ej heller tvärtom. Eftersom då Björklund är en klok karl så får han ta ledarrollen (gammal militär dessutom, men det skrev jag inte)
PV, (12:e vice talman)

Bert Bodin sa...

Bra idé, PV.

Mvh 13:e vice talmannen.

Turtlan sa...

Bra tänkt där PV! En Björklund som håller de två ”större” herrarna lite stugna på varsin sida om sig. Kan bli intressant....

Förresten, väldigt mycket varianter på Löv i partitopparna. Det är Lööf, Löfvén, Lövin och så en Björklund på det. Herr Kristersson och herr Sjöstedt känner sig nog lite utanför på varsin flank.

PV: - Vi får väl veta när svaret kommer från huvudstaden. Ja för ett svar kommer väl!

Inte nr ... vice talman. Jag satsar på vide finansminister, kassör i vår brf som jag är.