torsdag 25 oktober 2018

Annorlunda-tillvaron ....


En sak som verkligen är annorlunda i jämförelse med det som kallades "arbetsvlivet", det är att man kan få ganska-långt-ifrån-besök mitt i veckan, ja, man är ju ändå ledig. Så var det igår.

Då kom nämligen två av pv:s bästa kompisar från gymnasietiden i Ljungby på besök. Dom båda herrarna bor i Skåne; en i Lomma och en i Limhamn och den ene, han som har Harrys huvud på sitt ben, han har tackat för sig och blivit friherre, medan mannen längst till vänster har börjat nedtrappningen.

Det blev en hel massa prat från tider som flytt .., gulnade sjuttiotalsfoton togs fram och visade unga killar med långt och lockigt hår och det pratades om klasskamrater, lärare (som inte gjort intryck) .., det pratades om flickor och dans och allt möjligt annat.
Ibland satt jag i rummet hos dem, ibland stod jag i köket och fixade med det som skulle bli lunch.
Och dom tre herrarna hjälptes åt att ta upp pv:s båt (han var en av dom tre) som nu ligger nere vid vägen, på tomten.

Det pratades även hundar och katter .., det pratades om tv-program .., och om kärleken till P1 (gällde inte den längste av herrarna)  och Söndagsintervjun och en massa annat.
Om USA-podden, pratade vi också och om segling, förstås.
Och beräknad livslängd.
Mannen med Harry i sitt knä, delade min erfarenhet med en dement förälder och den andra mannen, hans far och mor är båda över nitto och hur pigga som helst och hade han inte någon faster som blev hundra år? Vi sa att "du blir väl nåt sånt du med, men då är vi andra borta, hur kul är det ..?"
Om det som förändras med stigande ålder pratades det också.
Morgonstelhet, mest.
Det hade alla, utom pv.

Mitt på dagen gjorde jag lammfärsbiffar (fyllda med fetaost) och till det ugnsrostade grönsaker och pv bjöd på egenhändigt gjord äppelpaj med vaniljglass och vid fyratiden tackade dom numera skånska herrarna för sig och styrde kosan söderut.



Kvällen gick i lugnets tecken.
Jag började titta på den nya serien "Bodyguard" (Netflix), med samme manusförfattare som i den suveräna serien "Line of duty". Pv var trött  och gick i säng, men jag fortsatte tittandet (låg i Gunnars Rum som har bästa mottagningen) och klämde fem av sex avsnitt och det var nåt så vanvettigt spännande!
Vid halvfyratiden kom sigge in .., jaaaamandes och ville ha mat och vid det laget började jag bli trött.


Uppe vid åtta, halv nio .., lite Morgonstudion (med ny nyhetsuppläsare, en något äldre man som var sååå bra!) och så fick vi oss världens elände till frukost.
Pv ringde til Sonja och frågade om hon ville göra mig sällskap till Kammarkörens konsert på söndag. Det ville hon. Sonja har varit krasslig ganska länge nu .., jag hoppas att hon inte behöver ställa in.

Och torsdag idag.
Ingen av oss har blivit kallade till jobb, så vi är i total frihet.
Tittade in i affären igår då det var bonuskväll med fina extrapriser .., hälsade på en rar kvinna som stod vid charkdisken och var såååå vänlig och det blev lite småprat, allt medan Marie skivade pålägg till kunden. Marie, som numera är i delikatessen och - i mina ögon - hamnat på exakt rätt plats!

Ja, så är livet i landet Halland.
En sak till: jag har under hela mitt liv aldrig varit någon sparsam människa; mest har jag levt dag för dag bara, men klarat mig.
Nu, när jag har mindre inkomst än någonsin tidigare, har jag kunnat spara och lägga undan så jag har minst en semesterresa betald om jag vill!
Tänk, om jag hade varit lika förutseende tidigare!
Blir det alltför få extrainhopp i affären - sånt kan man ju aldrig räkna med - ska jag se om jag inte hittar nånting som kan generera lite inkomst, om än i aldrig så små doser!

Ajöken, sa fröken.

2 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Men alltså - hur orkar du se 5 avsnitt av en serie i ett svep. Och dessutom mitt i natten? För mig är det obegripligt. Det är förstås upp till dig. Men hur går det med sömnen, på lång sikt? Aja baja! ;-)

(Snart börjar hon väl spela dataspel också. Hm!!?)

Elisabet. sa...

Bert Bodin: ja, det undrade jag också! Jag har gjort det en gång tidigare, då var det norska serien Skam (men då var avsnitten korta). Nåja, om man gör det några gånger i livet, så är det väl okej och allra helst när man kan slänga sig på soffan på dagen (ja, jag vet .., kanske svårt att sova sen igen ,-).
Pv såg alla sex avsnitten IDAG. Men nu blir det middag. Fiskgratäng!