torsdag 13 december 2018

Nu har han gjort det! 


För en stund sedan ringde sonen och som vanligt berättar han det viktigaste sist av allt.
Hans mamma är precis tvärtom.

Jo, nu hade han, tillsammans med några kompisar, besökt kallbadhuset på Ribban i Malmö och det hade badats bastu och så blev det tre dopp i ett hav som höll plus tre grader!

"Jo, men det var skönt och det konstiga var att man kunde sitta naken ute en stund utan att frysa!" sa sonen och det har förundrat mig ofta .., tillsammans med friherrinnan har vi, efter badet, druckit glögg och ätit pepparkakor och då har jag ofta bara haft en handduk runt magen och sticketröja upptill.

I sjutton minuter  pratade vi.


Själv har jag inte badat idag.

Nej, jag har ägnat två timmar åt att ta hand om allt ris som dom fällda björkarna genererade!
Med sekatören i hand och harry som sällskap tog jag mig an det mesta, ända tills jag bara inte orkade mera. Så har jag dragit undan stora grenar (vilka då befriats från småkvistar) och tunga klabbar, allt medan harry satt i närheten och höll koll över den här delen av världen.

Igår lade jag in sill (den vanliga, med rödlök, purjolök, skivade morötter och en massa kryddor) och gjorde chokladgodis. På söndag är det lillejulafton - hälften veganskt - och det mesta finns hemma.

Och så var det ju vackert och stämningsfullt (stämningsfyllt ...?) luciafirande i SVT i morse.
Från Göteborgs domkyrka.
Det var ungdomskörer som sjöng nåt så vansinnigt vackert och hela sändningen var så fin .., och vackert ljussatt!

Ungefär så.




4 kommentarer:

Anonym sa...

Men.... nu är du väl en vecka i förväg? Väl?
Hedgrenskan

Elisabet. sa...

Kerstin: nej, vi har "lillejul" nu på söndag, fast jag vet vad du menar. Nästa söndag är vi ...., ja, du vet.

Bert Bodin sa...

Jag lägger in mitt svar till dig på min blogg här:

Vi fällde fem granar/tallar i höstas. Jösses vad många grenar de har. Det märker man när man ska ta rätt på allt. Nu har vi skogstomt, så vi lät grenarna ligga, efter att vi tagit rätt på och kapat stockarna till långved. Vi tänkte att grenarna får ligga och torka och tappa barren innan vi släpar bort dem till brännhögen. Och det gjorde inget, för de syns överhuvudtaget inte, varken från huset eller från något "civiliserat" håll.

Elisabet. sa...

Bert Bodin: ja, det är rent obegripligt hur mycket spill det blir! Nu ligger vårt nere vid vägen, så vi måste ju ta hand om det, vare sig vi vill eller inte ,-)