fredag 25 januari 2019

Fredagsfönstret ...


Ett vårligt fönster, kanske ett påskfönster från något eller några år tillbaka?
Den som varit med ett tag känner förstås igen herr och fru Undulat från Edinburgh .., och dom små katterna till vänster kommer från Ghana .., tuppen med hög, röd kam, den är från Portugal , övriga är nog mina egna inköp.

I skrivande stund går sigge här och stryker sig längs skärmen .., puttar omkring papper som ligger på bordet ..,. skickar iväg hårsnoddar till golvet och visar på alla sätt att nu är det dags att ge honom total uppmärksamhet; dvs, helst kokt fisk.

Och samtidigt hör jag Jonas Gardell intervjuas i Morgonstudion.
Det är inte långt ifrån att jag börjar gråta  när jag hör honom säga att det här blir hans sista stora show, för han känner att han - numera - inte har lika lätt att komma ihåg texter och att det ibland blir som black-outs på scenen.

Jag har varit med om precis samma sak i kassan, särskilt om det blir stressigt och särskilt om jag nyss har kommit på jobbet och liksom kastas in i lördagsrusningen med mängder med spel åt alla håll och kanter och långa köer och .. ja, sånt.
Nu var det så  b e f r i a n d e   att höra honom säga ungefär samma sak!!

Det känns som en bra morgon det här.
En mjuk kaka i ugnen (friherrinnan kommer på elvakaffe och har med sig sin dagishund; en underbar liten krabat!) och ikväll På Spåret och nu kaffe!

2 kommentarer:

WalkaboutSweden sa...

Såg också den där intervjun. Den var ovanligt bra och jag kände mig också väldigt berörd.

Elisabet. sa...

Walkaboutsweden: ja, visst var den ömsint och fin, den intervjun. Eller han var så ömsint och ärlig.